Koronautbruddet i Nordre Follo

19 TOTALT: Det har ikke vært meldt om noen nye smittetilfeller i Nordre Follo i dag.
19 TOTALT: Det har ikke vært meldt om noen nye smittetilfeller i Nordre Follo i dag.

Korona-status: Ingen nye smittetilfeller i Nordre Follo i dag

Det har ikke blitt meldt om noen nye smittetilfeller i vår kommune. Sjekk oppdaterte testkriterier som gjelder fra nå av.

Publisert

Kommunen opplyser på sin hjemmeside om at vi nå er over i en ny fase av koronautbruddet, hvor eventuell smitte foregår også innenlands. Derfor spør kommunen ikke lenger om du har vært i utlandet.

Kommunen er opptatt av om du har nyoppståtte luftveissymptomer som feber, kortpustethet og/eller hoste. I tillegg må du tilhøre en av følgende kategorier:

 • eldre personer (over 65 år)
 • voksne personer med underliggende kronisk sykdom som hjerte-karsykdom, diabetes, kronisk lungesykdom, kreft og høyt blodtrykk
 • personer som røyker daglig
 • helsepersonell som må være i jobb for å ta vare på pasienter i de sårbare gruppene (for eksempel fastleger, helsesekretærer på legekontorer, personell på sykehjem).

Koronastatus i Nordre Follo (per tirsdag 17. mars, klokken 16:00)

 • I Nordre Follo ble første smittetilfelle registrert 10. mars. Hittil er det registrert 19 bekreftede tilfeller av koronasmitte i vår kommune (ingen nye tilfeller siden i går da én ny person ble testet positivt). To av de totalt 19 smittede er ungdommer under 18 år. Totalt er tre personer lagt inn på sykehus (siste innleggelse skjedde i går).
 • I Follo er det registrert 69 smittetilfeller totalt (én ny person i Nesodden kommune i dag), hvorav 19 i Nordre Follo, 9 i Ås,11 i Vestby, 9 i Frogn, 9 i Enebakk og 12 i Nesodden. Ingen personer i Follo er så langt døde av korona.
 • I Viken fylke er det registrert 417 smittetilfeller totalt.
 • Totalt i landet var 21.647 personer testet klokken 11.30 tirsdag 17. mars.
  Av disse er 1445 personer bekreftet smittet (92 nye smittede bekreftet i dag), tre personer døde og 68 er innlagt på sykehus.

69 smittetilfeller i Follo hvorav 19 i Nordre Follo

Klokken 16:00 hver dag oppdateres det status på koronasituasjonen i Nordre Follo.

I går ble en ny person lagt inn på et sykehus. Siden mandag kveld har det ikke kommet inn noen nye smittetilfeller i vår kommune. Totalt er det registrert 19 smittede i Nordre Follo per tirsdag kveld.

I Follo har det også vært meldt om en ny smittetilfelle i Nesodden kommune. Til sammen er det registrert 68 tilfeller av koronasmitte i regionen.

Tre legesentre stengt for pasientoppmøte

HER KAN DU FÅ HJELP

 • Har du generelle spørsmål om koronavirus? Hvis du ikke finner svar på fhi.no, ring 815 55 015.
 • Mistenker du at du er smittet? Da har du tre valg:
 • 1. Ring fastlegen din – ikke møt opp!  Kontakt fastlegen på telefon for å få råd. Fastlegen kan gi deg sykemelding hvis du skal være i karantene for koronaviruset. Ta alltid kontakt med fastlegen først for sykdom som ikke er akutt. Dette gjelder både korona og annen sykdom.
 • 2. Ring koronatelefonen i Nordre Follo på 33 20 09 93. Kommunen sørger for nødvendig oppfølging hvis det er aktuelt.  Åpningstiden er hverdager kl. 08.00–15.30, lørdag og søndag kl. 09.00–16.00.
 • 3. Ring legevakten for akutt helsehjelp. Hvis du er syk og ikke får tak i fastlegen din, kan du ringe legevakten på telefon 116 117.
 • Hvis liv og helse er i fare, ring 113.

Koronasmitten har dessverre nådd tre legesentre i Nordre Follo. Solgården legesenter på Kolbotn har blitt stengt for pasientoppmøte i dag. I går ble to legesentre i tidligere Ski stengt. De vil alle holde stengt frem til slutten av mars (Solgården legesenter er stengt frem til 26. mars).

Ifølge kommunen handler det om smittebegrensende tiltak i forbindelse med koronaviruspandemien. Ved akutte behov for lege, bes pasientene om å kontakte legevakten.