BLE IMPONERT: Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol ble tirsdag vist rundt i Nordre Follo av blant andre ordfører Hanne Opdan og kommunedirektør Øyvind Henriksen (delvis skult).
BLE IMPONERT: Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol ble tirsdag vist rundt i Nordre Follo av blant andre ordfører Hanne Opdan og kommunedirektør Øyvind Henriksen (delvis skult).

To tanker i hodet

Ukens leder handler om å være raus nok til å skjønne at alt ikke er svart-hvitt.

Publisert Sist oppdatert

Uttrykket «at det er greit å ha to tanker i hodet samtidig» brukes gjerne av politikere som vil vri seg unna noe. Det er en utmerket måte å heller fortelle om noe man har lyst til å snakke om, i stedet for å adressere det man nettopp har blitt spurt om.

Uttrykket er etter mitt skjønn ett av de beste vi har, og det er knapt en situasjon i livet hvor det ikke med hell kan anvendes. Så også i yrkeslivet.

Nylig var jeg på plass for å følge et statsråd-besøk på Kolbotn. Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol kom til Kolbotn for å lære mer om flere av Nordre Follo kommunes tilbud til innbyggere som sliter med psykisk helse. Det tilbudet som fascinerte meg mest, var det egenutviklede konseptet «Hjerteknappen». Tilbudet kan du lese mer om lenger ned i denne saken, men et slikt lavterskeltilbud tror jeg virkelig har noe for seg. Jo tidligere unge folk som strever får hjelp, desto bedre muligheter har man for unngå at det eskalerer.

Ikke én eneste av kommentarene til saken var positive. Ikke én eneste av dem applauderte initiativet eller gjennomføringen.

Eskil Bjørshol, redaktør

Et lokalt, egenutviklet hjelpetiltak for unge, tenker jeg at vi må hylle alle dager i uken. Sannsynligvis blir det også implementert av andre kommuner.

Overraskelsen over å lese innholdet i kommentarfeltet til saken var derfor stor. Ja, på grensen til enorm. Ikke én eneste av kommentarene til saken var positive. Ikke én eneste av dem applauderte initiativet eller gjennomføringen. I stedet handlet de utelukkende om hvor udugelige kommunen er som ikke satser på idrett, hvilken tarvelig eldreomsorg vi har og utspill som at «dette er å pynte bruden».

Det er da uttrykket over kommer i spill. Her må man virkelig kunne ha to tanker i hodet. Selv om man er skuffet over budsjettoverskridelser for tuneller og VA-anlegg, dårlig vedlikehold av skolebygg og idrettsanlegg, eller kutt i sykehjemsplasser, må det nesten være rom for å tenke at det også bedrives positiv utvikling fra kommunalt hold. Det er selvsagt ingen tvil om at enkelte prosjekter i Nordre Follo-regi bør være gjenstand for kritikk, men i dette tilfellet er det faktisk ikke tvil om at kommunens folk fortjener ros.

Jeg har derfor en oppfordring i sommervarmen, fritt gjengitt fra Forsvarets kommunikasjonsopplæring. «Tenk, trykk, tal» Innholdet funker utmerket godt i kommentarfelt på internett også, og i dette tilfellet kunne enkelte med fordel ha tenkt seg om ekstra gang, før man spøy ut sin kroniske skuffelse.

Med det sagt, ønsker jeg deg fantastiske sommerdager i gamle Oppegård. Om en uke får du Sommeravisen i postkassen. Det er i hvert fall noe å glede seg over.

Powered by Labrador CMS