KLAR FOR SKOLESTART: Stine Skarprud er butikksjef på Norli og merker at kundene velger lokalt når de skal handle til skolestart.

– Folk handler her, og drar ikke nødvendigvis til Ski eller Vinterbro

På Norli bokhandel på Kolbotn Torg har de allerede merket på salget at det snart er skolestart, men generelt utsetter oppegårdinger handelen til siste liten.

Publisert Sist oppdatert

Stine Skarprud, butikksjef for Norli bokhandel, forteller at det har vært flere barnefamilier innom butikken for å kjøpe inn det som trengs til skolestart. For når skolesekker, bokbind og penal skal velges ut for første gang, legger naturlig nok mange turen innom den lokale bokhandelen.

LOKAL HANDEL: Annlaug Aasen Thorjussen er mor og innkjøper av nye klær før skolestart. Her på Lindex.

Velger lokalt

Skarprud setter pris på at så mange velger å handle lokalt og merker på den jevne strømmen av kunder at mange legger turen innom Kolbotn Torg fremfor å farte ut til storsenter i nærheten.

– Folk handler her, og drar ikke nødvendigvis til Ski eller Vinterbro. De vet at her får de alt som hører skolestart til, sier hun.

På spørsmål om det blir mye diskusjoner mellom barn og voksne om hva som skal i handlenettet, smiler hun og sier det er lite av det.

– Men foreldrene har gjerne vært innom på forhånd, før de kommer tilbake med barna, smiler hun.

KLART FOR SKOLESTART: Det har allerede begynt å plukkes matbokser og vannflasker hos Nille.

Venter eksplosjon av kunder

På Nille har det så langt vært relativt stille når det kommer til salg av skolesaker, men butikkleder Elisatbeth Kilinc forteller at slik er det hvert år.

– Det har vært litt rolig nå. Det går noen matbokser og slikt, men neste uke eksplodererer det. Slik er det her på Kolbotn. Folk er litt laidback etter sommeren, så trengs det plutselig utstyr til skolestart. Jeg gjør akkurat det samme selv, ler hun.

Nye veier i nye sko

Også hos Eurosko er erfaringen at salget til skolestart venter til siste liten.

Butikkmedarbeider Barbara Solli sier de har begynt å selge en del innesko, men selv tror hun at lørdag vil være dagen de merker mest pågang når barna skal ha nye sko til skolestart og ny sesong.

Nytt og gammelt

På Lindex har de også merket at det de unge håpefulle gjør seg klar for skolestart. Mange barn er innom for å plukke ut nye klær til skolestart.

Annlaug Aasen Thorjussen er rutinert mamma, og har nettopp handlet inn et lite tårn av klær. Ikke bare med tanke på skolestart, men det var greit med noe nytt.

– Det går mye klær i arv, men det er også kjekt med noe nytt. Så i dag ble det handlet inn litt, sier hun og trekker kortet på en bunke klær.

GJENBRUK: Sunne Mørk forteller at de ikke har mange ting før skolestart da mange ofte kjøper nytt til denne dagen.

Lite gjenbruk?

Apropos arv. Det byttes klær over en lav sko på Facebook, men gjenbruksbutikken OMA merker lite til skolestart. Synne Mørk, arbeidsleder ved butikken håper flere husker på at det går an å kjøpe brukt.

– Det er lite pågang av skolestart ting. Bokbind forsvinner med en gang det kommer. Hos oss går det mye av sportsting, leker og alle de tingene til barn, det er jo innafor, men akkurat skolestart sitter lenger inne. Det er litt synd, men det er en vei å gå, sier hun håpefullt.

Powered by Labrador CMS