FARGERIKT OG LEKKERT: Tommy Pham gleder seg til å feire 20 år med mat og hygge på Oppegård Sushi & Wok lørdag. Her kommer han også til å presentere flere nyheter.

Rå matglede!

To tiår med mat og hygge, hardt arbeid og drømmen som ble til virkelighet. Oppegård Sushi & Wok fyller 20 år - og er fortsatt like fersk og vital.

Tommy Pham får nok å henge fingrene i når Oppegård Sushi & Wok fyller 20 år lørdag den 17. juni.

Han forbereder helgens jubileum for restauranten han tok over sammen med konen Kim Quyen.

De siste ukene har han kjørt en konkurranse på Facebook i forbindelse med jubileet, som har endt opp med at alle kunder får 50 prosent rabatt på alle retter. Det synes han er fantastisk.

– Jeg elsker å jobbe hardt og mye, og det gir meg en utrolig glede hver gang folk liker maten min. Jeg tror det kommer til å bli mye trafikk her på lørdag, og jeg gleder meg til å servere alle på «bursdagen» til restauranten, sier han.

 

 

RÅFLINK: Tommy Pham jobber kontinuerlig med menyen. – Gode råvarer er ekstremt viktig, og jeg jobber hele tiden med å uvikle nye ting, sier han. 

En drøm

Det var kanskje ikke alle som trodde nettopp dette, at det skulle bli et populært og trafikkert sted, da foreldrene til Pham startet restaurant på Oppegård i 1997, men tiden har vist seg å sette alle spådommer til latter.

Les også: Jørn Hoel kommer til Kullebunden spiseri

– Det var nok mange som rådet foreldrene mine til å ikke starte her ute. Mange mente det var for langt fra Oslo, og at det kanskje ikke skulle gå, men de hadde troen, og jobbet hardt for å få ting til å gå. Dette gjør at det også var ekstra morsomt for meg og min kone til Kim Quyen å ta over restauranten i 2005. Når vi nå fyller 20 år i dag, er det også en heder til mine foreldre som fulgte drømmen sin, sier han.

Lang erfaring

Og drømmen er også hans. Tommy er nærmest «oppflasket» på et kjøkken. Han startet i oppvasken og som ryddegutt da han var bare 16 år gammel. Deretter har han gått gradene, men matgleden er den samme som første gang han tok i en kniv.

Les også: Endelig har "Den Hvite Elefant" åpnet

– Jeg hadde opprinnelig sett for meg å starte et sted i Oslo, men i dag er jeg glad for at jeg valgte å ta over dette stedet. Mye har skjedd siden vi serverte en blanding av klassiske kinaretter, norsk husmannskost og gatekjøkkenmat i starten. Jeg er virkelig fornøyd med hva vi har klart å bygge opp her. I dag er vi jo tross alt femten ansatte på heltid og deltid. Det er stort for meg, sier han.

PS! Saken fortsetter under bildet! Se også bildekarusell nederst i saken

I AKSJON: Tommy Pham legger stor prestisje i god og delikat mat.

 

 

Fagkunnskap

LEKKERT: Tommy Pham har snekret sammen en ny meny som lanseres i disse dager.

Pham er en perfeksjonist på kjøkkenet. Han vet hvordan han vil ha det, og han serverer heller ikke hva som helst.

– Mat krever en god balanse mellom ferskhet, smak og utførelse. Det nytter ikke å servere noe som er godt, men ikke ser delikat ut, og det nytter heller ikke å ha et flott utseende på tallerkenen hvis råvarer og smaken på maten ikke er god.
Totalen er det viktigste. Jeg har et kontinuerlig fokus på kvalitet, smak og utseende. Det tror jeg kanskje kan være hemmeligheten, i tillegg til at jeg hele tiden utvikler menyen. Alle rettene du ser på menyen i dag, er retter som jeg har komponert eller satt mitt personlige preg på. Dette er viktig for meg, sier han.

Ny meny

LEKKERT: Tommy Pham har snekret sammen en ny meny som lanseres i disse dager.

Når restauranten nå er 20 år, kommer også en helt ny meny på bordene.

– Jeg er veldig fornøyd med dette resultatet, og tror jeg med full garanti fortelle deg at den menyen som kommer på bordet nå, den har du ikke sett maken til noe annet sted i Norge. Det er mange spennende og nye smaker her som jeg gleder meg til å servere, sier han stolt.

Sushi er størst

Med årene har sushi blitt restaurantens største salgsvare, både som take-away og inne i restauranten.

– Vi får svært mange gode tilbakemeldinger på sushien vår, og mange mener den er bedre enn sushien på store sushirestauranter i Oslo. Sushi er krevende mat å lage. Man kan ikke bare kutte opp litt fisk og legge på risen, sier han.

– Dette er et fag det tar lang tid å lære, man må være ekstremt nøye med råvarene, og det skal se bra ut på tallerkenen. Når vi nå får den nye menyen på bordet, tror jeg at det blir enda mer spennende å spise sushi her også, sier han.

Les også: Villa Sandvigen i ny drakt

Om fremtiden er han klar.

– Tiden har flydd fort, men det er fortsatt like moro. Jeg føler at vi nå er der jeg ønsket å være, hva som var drømmen, da vi startet her for 20 år siden. Vi har skapt et sted folk ser ut til å trives, og som jeg kan stå for 100 prosent, så jeg har planer om 20 nyr år, men først og fremst skal vi feire på lørdag, og det gleder jeg meg til,

Powered by Labrador CMS