• Nyheter
  • Sport
  • Kultur
  • Debatt
  • Video

Meny

  • Nyheter
  • Sport
  • Kultur
  • Debatt
  • Video

Vil avslutte samarbeid med ISS om middagsmat til sykehjemmene

Rådmannen har foreslått at produksjon av middagene til alle sykehjemmene i Nordre Follo skal foregå i kommunens regi, på Solborg bo- og aktiviseringssenter i Ski. Ifølge kommunens beregninger vil dette gi en besparing på 800.000 kroner i 2021 og 1,2 millioner kroner i 2022.

Kjemper om å bli kåret Norges beste familiekokker

Familien Romano fra Oppegård er med i Familiekokkene, NRKs nye underholdningsprogram i gullrekka.

Mer kortreist blåbærsyltetøy skal du lete lenge etter!

Fire ungdomselever fra Hellerasten skole har startet elevbedriften Guttas Hjemmelagde, som kan friste lokalbefolkningen med det mest kortreiste blåbærsyltetøyet.

Lenge leve søndagssteika

Jeg tenker mye på mat. Først og fremst fordi jeg jobber med mat, i det som på koronaspråket nå er kjent som forsyningslinja, her ute på Gården på Svartskog.

Hvordan går det, Helene på Tårnhuset?

Før vi går løs på de vanlige spørsmålene, er det én ting vi må spørre om, Helene…

Føler seg helt utslitt som pårørende

– Det er en trist alderdom på Høyås bo- og rehabiliteringssenter. Som pårørende føler jeg at jeg hele tiden må følge alt opp og kjempe for at mannen min blir godt ivaretatt på sykehjemmet, sier Thorid Kjeldsen (73) fra Kolbotn.

Kanelbollesalget tar av på Skiveien

I mars startet det som et prøveprosjekt. Nå slår fredagsfesten med kanelboller hos Lunch & Catering stadig nye rekorder.

Pimp pølsene til 17.mai

Matfaglig rådgiver ved Opplysningskontoret for frukt og grønt, Toril Gulbrandsen fra Trollåsen, slår et slag for en fargerik 17.mai.

Mangler i ernæringsarbeid til eldre

Kommunen har ikke rutiner for å kontrollere at middagene ved sykehjemmene har den næringsmessige verdien pasientene har behov for.

– Det skal være kosemat

Tvillingsøstrene Lene og Linda Engelstad (39) har gjort stor suksess med matbloggen «ourkitchenstories.» Nå har de lansert kokebok med vegetar kosemat.

– Smaken av påske

Det er snart påske, og hva passer vel bedre til påske enn appelsiner?

Disse appelsinrettene kan du lage i påsken

Nå er snart påsken her, og ingenting smaker bedre i påskedagene enn søte appelsiner.

Ny vår for spiseriet

Nå har Anette Embretsen pusset opp restauranten sin. Sjekk så fint det har blitt!

– Vi gleder oss!

Kolbotn torg får en ny, gigantisk sportsrestaurant når O´Learys åpner i mai.

– Vi gleder oss til julebordsesongen!

Gamle Tårnhuset Restaurant snakker ut om den beryktede julebordsesongen. (Som visstnok ikke er så ille likevel!)

Villa Sandvigens krumkakeoppskrift

Det er tid for julebakst, og vi fått Villa Sandvigens egen krumkakeoppskrift!

Norgesmestere!

Oppegård-jentene Idunn Nilsen og Camilla Berg Mårtensson stakk nylig av med seieren i tidenes første kantine-NM.

Grøde og glede! Det er høstmarked!

På søndag er det duket for høstmarked på Villa Sandvigen på Svartskog for syvende gang!

Klart for mmmmm-matfestival

Endelig skal magen fylles atter en gang på Kolbotn torg!

Spis gresk fra Oppegård - i Oslo!

Oppegård-grekerne bak matbilen Greek & Grill er nå å finne flere steder i Oslo. Ta en tur innom neste gang du drar fra jobb!

Helt rått på Oppegård

Oppegårds sjette sushi-sted fokuserer på ferske råvarer og hygiene for å vinne kunder.

Alt kan grilles!

Det er ikke kjøtt alt som kan grilles! Har du prøvd å grille vannmelon, salatblader, eller burger av kikerter?

Sommerliv(e) på La Paz

Mens du har ferie, jobber betjeningen på La Paz Live på Greverud så skummet spruter og gaflene klirrer.

Bare lokale smilefjes!

Mattilsynet har vært på ferde igjen, og nå har alle kommunens spisesteder smilefjes! Men hva synes innehaverne selv om denne ordningen?

Rå matglede!

To tiår med mat og hygge, hardt arbeid og drømmen som ble til virkelighet. Oppegård Sushi & Wok fyller 20 år - og er fortsatt like fersk og vital.

Marked for netthandel

Stadig flere Oppegård-folk får matvarene levert på døren fremfor å handle selv i butikken. Julie Delia Lie Steinfjell (29) benytter seg av et slikt tilbud, og gir det tommel opp.

Kebab-kongene på Sofiemyr

I 20 år har La Paz vært en del av Oppegård. På selve 20-årsdagen delte La Paz Grill ut gratis cheeseburgere til trofaste kunder.

Lost in the mango

Hvis du "har en drøm" om å både nyte god mat og god musikk, bør du ta turen til Jørn Hoels helaften på Kullebunden spiseri.

En smak av sommer - midt i påsken

Er det kun lammelår, appelsiner, kvikklunsj og marsipan som gjelder i påsken? Kjøpmann på Meny Greverud, Øyvind Øvsthus, tror mange kommer til å starte grillsesongen.

Stine er sjef på kjøkkenet!

Møt den nye kjøkkensjefen på Tårnhuset!

Tror priskrigen fortsetter

Det har vært mye blest rundt den nye appen til Rema 1000, men kjøpmann Erlend Herbjørnrød på Sofiemyr er fornøyd med den første måneden til Æ, og er glad for priskrigen.

Ruller ut grillmat fra Hellas!

Nå er disse fire grekerne fra Greek & Grill klare til å erobre Oppegård med tradisjonell gresk grillmat.

Bent Åge forlater Tårnhuset

Pakker ned knivsettet og panner etter syv år og søker nye utfordringer.

Bonden kommer tilbake!

Lørdag den 26. november skal toget på Kolbotn igjen bugne av fristelser.

Lokal butikk i vekst - frykter ikke Rema-gigant

Kjøpmann Øyvind Øvsthus er klar på hva som gjør Meny Greverud til en suksess, og er ikke bekymret for nye konkurrenter.

Cecilies supre sommersuppe

Leskende, sommerlig gazpacho? Ja, takk, sier du. Visste du at du kan lage den selv?

FOR FOLK I OPPEGÅRD, AV FOLK I OPPEGÅRD

Redaktør:

Sigbjørn Vedeld

Ansvarlig redaktør:

Thomas N. Witsø-Bjølmer

Salgs- og markedssjef:
Kenneth Johnsen

Besøksadresse:
Sofiemyrveien 6D
1412 Sofiemyr

Redaksjon:
[email protected]
(+47) 66 82 21 32

Postadresse:
Postboks 11
1411 Kolbotn

Salg:
[email protected]
(+47) 926 66 401

Annonsering

Om Oppegård Avis

Tips oss

Personvern