ANSIKT UTAD: Hugo Grimsrud Reed har i flere år solgt boblebad som få andre.

Boblebad-kongen konkurs

Høy gjeld, stort varelager og lavere etterspørsel felte den lokale boblebad-bedriften Mspa.no.

Publisert Sist oppdatert

Etter to år med gode tall, tv-pr og vekst, sitter Boblebad-forhandleren Mspa.no i Kolbotn sentrum igjen med et enormt varelager og 56 millioner kroner i gjeld.

Det melder næringslivsnettstedet E24.

Follo og Nordre Østfold tingrett åpnet konkurs i selskapet 1. desember etter at det ble meldt oppbud.

I en tekstmelding til samme nettsted skriver daglig leder og ansikt utad, Hugo Grimsrud Reed, at det var de ekstreme strømprisene som førte til at selskapets likviditet ble tappet.

GLADE DAGER: I 2018 var det tommel opp og stor optimisme som rådet for Hugo Grimsrud Reed.

Lav etterspørsel

Det bekreftes også av Leif Petter Madsen, som er bostyrer. Etter to gode år i pandemiårene i 2021 og 2022 investerte firmaet i et svært varelager før årets sesong. Så kom strømsjokket, dårlig sommervær og reisetrang, og i stedet for å kjøpe boblebad, dro nordmenn til varmere strøk. Salget stoppet helt opp og varelageret stod nærmest urørt.

VARELAGER: Etter to glimrende år i 2020 og 2021 ble det kjøpt inn mye varer. Dessverre falt etterspørselen i 2022.

Ifølge oppbudsbegjæringen har selskapet en gjeld på 56 millioner kroner og cirka 30 millioner kroner i eiendeler, opplyser Madsen til E24.

At etterspørselen var lav, vil ikke Grimsrud Reed være med på helt.

– Vi lyktes med å selge 5000 boblebad i 202, men etterspørselen halverte seg mot året før. Varelageret ble kjøpt inn ett år i forveien - i pandiemien - og ingen kunne forutse at det skulle bli krig i februar, skriver boblebadkongen til Oppegård Avis.

Bråstopp

Ifølge tall fra proff.no hadde Mspa et plussresultat på over 20 millioner i både 2020 og 2021 og firmaet ble kåret til Gasellebedrift i både 2018, 2019, 2020 og 2021.

Det var likevel ikke nok til å klare seg gjennom et tøft 2022 hvor investeringsviljen overgikk etterspørselen.

– Vi har gjort alt i vår makt for å redde selskapet, men vi måtte melde oppbud da vi ikke fikk utvidet kreditten og heller ikke lyktes med å hente friske penger i et generelt vanskelig kapitalmarked, forteller han videre.

Håper på lysere tider

Mspa.no har hatt fysisk butikk i Edvard Griegs vei 1 i Kolbotn sentrum og har delt lokaler med firmaet Spaxo AS. Det sistnevnte firmaet selger mer tradisjonelle og dyrere boblebad, enn Mspa.no, og dette selskapet rammes ikke av konkursbegjæringen.

I løpet av uken har Spaxo AS kjøpt opp boet, nettbutikken Mspa.no og alt inventar i butikken på Kolbotn.

– Vil vil tilby de fleste ansatte nye jobber Spaxo og vi håper på lystigere tider, lavere rente og normale strømpriser i 2023/2024, sier Hugo Grimsrud Reed til Oppegård Avis.

Powered by Labrador CMS