VAR STJÅLET: I forrige uke møtte dette synet en turgåer på Rikåsen.

Stjal «nazi-sauen» fra Coop Mega

BREKING NEWS: Sauen som i forrige uke ble funnet hengt og påført hakekors, ble høyst sannsynlig stjålet fra Coop Mega på Kolbotn Torg.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag i forrige uke tipset en årvåken og sjokkert turgåer oss om at han hadde funnet en hengt lekesau med hakekors i skogsområdet Knausen over Rikåstunnelen.

Da kommunen ble gjort oppmerksomme på oppslaget på oavis.no, reagerte de lynraskt og fikk fjernet den hakekors-taggede lekesauen.

I tillegg til å fjerne sauen, ryddet de også opp i skogområdet, hvor noen hadde tatt seg til rette, både med møbler og forsøpling.

– Vi reiste opp så fort vi så saken og ryddet opp i området, både ved å fjerne møblene som stod der, men også ved å kutte ned busker der oppe. Nå tror vi dette blir en mindre attraktiv plass å oppholde seg på, sier Per Kristiansen i Nordre Follo kommune til Oppegård Avis.

Sauen er «ivaretatt»

Og hva skjedde så med den nå berømte sauen, lurer du kanskje på? Den er nå «ivaretatt» av Nordre Follo kommune.

– Det var tross alt en sau med et hakekors, så vi antar det var til alles interesse at denne ble tatt hånd om raskt av oss, sier Per Kristiansen til Oppegård Avis.

Han vil ikke gå nærmere inn på nøyaktig hvilken skjebne sauen gikk i møte, men som bildet under viser, så er det sannsynlig at containeren for restavfall hos Follo Ren ble neste stopp.

IVARETATT: Nordre Follo kommune rykket raskt ut til stedet og fjernet både møbler og sau.

Stjålet fra Coop Mega

Etter grundige undersøkelser og med hjelp av tips fra ungdomsmiljøet i Oppegård, ble vi i dag penset innpå sporet om at sauen stammer fra en utstilling på Coop Mega på Kolbotn Torg, og at den ble fjernet derfra av noen fra ungdomsmiljøet i Oppegård.

Deler av disse opplysningene bekreftes da også langt på vei av butikksjef Vincent Blom på Coop Mega.

– Da vi så oppslaget dro vi umiddelbart kjensel på dyret. Jeg kan dessverre ikke bekrefte at sauen dere skrev om er vår, men vi mangler i alle fall en sau, sier Blom på telefon.

Blir slike ting anmeldt til politiet?

– Jeg antar det, men alle slike hendelser blir overlevert til Coop Øst sentralt, som tar det videre, sier Blom.

Kan straffes

Etter alt å dømme har ikke denne saken noe som helst med betydningen av symbolet som var påført lekesauen, men det er likevel på sin plass med en dose moral. Et «morsomt», spontant påfunn kan nemlig få ganske kjipe konsekvenser, om man skulle bli tatt for det.

Hva skjer om du er under 15 år og blir tatt for butikktyveri?

 • Butikken anmelder tyveriet til politiet.
 • Du må møte hos politiet sammen med foreldre/foresatte til en bekymringssamtale.
 • Barnevernet kan bli kontaktet.
 • Skolen kan om nødvendig bli kontaktet.


  Hva skjer hvis du er over 15 år?

 • Du kan bli straffet med bøter.
 • Du kan få anmerkning på politiattesten.
 • I enkelte tilfeller kan du være heldig å bare få påtaleunnlatelse. Det vil si at du har gjort noe straffbart, men at politiet velger å ikke gi deg straff denne gangen.

  Hvis du blir tatt for å stjele kan også mulighetene dine videre i livet bli begrenset. Du kan blant annet få problemer med å få jobber eller komme inn på studier som krever sikkerhetsklarering og bli hindret i å reise til land som krever visum. (Kilde: www.ung.no)
Powered by Labrador CMS