STOLT EIER: Tomm I. Svensen, som bor i Roald Amundsensvei 174A på Nedere Bålerud, er stolt av sin rhododendron. Foto: Privat

Jakten på kommunens største rhododendron fortsetter

Rhododendronen i hagen til Tomm I. Svensen fra Nedre Bålerud kjemper nå om tittelen.

Publisert Sist oppdatert

For en uke siden skrev Oppegård Avis artikkelen "Kan den være kommunens største og eldste?" om den enorme rhododendronen i hagen til Martin Hertzberg, som bor i Roald Amundsens vei 145D på Nedre Bålerud.

Hertzberg har flere rhododendron-busker i hagen, men den største av disse er nesten fire meter høy, tre meter bred og ti meter lang, og den kan være rundt 200 år gammel.

Etter at saken ble publisert på Facebook-siden til Oppegård Avis, fikk vi tilsendt flere bilder fra leserne. Gå inn på vår Facebook-side for å se flere bilder.

Les også: Kan den være kommunens største og eldste?

Kan være over 90 år gammel

Mandag kveld fikk Oppegård Avis en e-post fra Tomm I. Svensen, som bor i Roald Amundsensvei 174 A på Nedere Bålerud. Han sendte oss en "indignert hilsen" og påpekte at den største rhododendronen på en rot befant seg i hagen hans.

Ifølge Svensen er busken cirka fem og en halv meter høy og cirka 26 meter i omkrets, og ble plantet i cirka 1927 da hans mor var elleve år gammel.

Denne busken ble på 1960-tallet i Østlandets Blad utropt til Follos største rhododendron. Den har vært avbildet flere ganger i lokalpressen, sist i Oppegård Avis for cirka fem år siden.

– På bildet kan du se at busken står nå i full blomst. Bak busken står en kastanje, som ble plantet samtidig på slutten av 1920-tallet, for at den skulle få skygge fra sydvest, som var anbefalt over for min mormor og at kastanjene også ville skape sur jord, hvilket også rhododendronene trives i, påpeker Svensen.

Jakten på kommunens største rhododendron fortsetter utover juni. Bildene kan sendes til tips@oavis.no eller postes via Facebook-siden vår,

Powered by Labrador CMS