ENGASJERT: Liv Lønnum er leder av Nordre Follo FrP.
ENGASJERT: Liv Lønnum er leder av Nordre Follo FrP.

Nei til eiendomsskatt. Også for kommunedirektøren

FrP-duo refser kommunedirektør Øyvind Henriksen for å drive lobbyvirksomhet for eiendomsskatt.

Publisert Sist oppdatert

Seniorakademiet i Oppegård fylte hele den store salen i Kolben på onsdag denne uken. Dette er en imponerende og veldig flott møtearena for mange av de spreke pensjonistene i kommunen! De har et spennende program med ulike foredragsholdere og temaer denne våren. Denne uken fikk vi høre at kommunedirektør Øyvind Henriksen igjen tok til orde for eiendomsskatt, noe flertallet av politikerne i Nordre Follo har sagt nei til.

Et fantastisk arrangement

Seniorakademiet i Oppegård er et strålende tilbud og veldig bra samlingspunkt og møtested. Det går gjetord om arrangementet langt ut over Kolbotn og Nordre Follo. Sosialt fint er det også med at de fleste etter møtet besøkte Kolbotns mange kafeer og koste seg med lunch og kaffe i etterkant. Ja mange møtes også til frokost i forkant. Altså et godt tilbud for våre spreke seniorer og innbyggerne.

Denne uken besøkte vi Seniorakademiet og fikk med oss kommunedirektør Øyvind Henriksen sitt innlegg som gjest på arrangementet i Kolben kulturhus på Kolbotn.

Hakeslepp av kommunedirektøren

Her fikk vi rett og slett hakeslepp av deler av det kommunedirektøren uttalte seg om. At han som øverste ansvarlige i administrasjonen driver lobbyvirksomhet og tok til orde for å innføre eiendomsskatt når dette ikke er dagens politikk fra kommunestyret overrasket oss. Noe som spesielt vil slå negativt ut for alle med eiendom, som mange pensjonister og seniorer faktisk har. Ja innføring av eiendomsskatt vil bli en ekstra utgift som ramme oss alle med bolig og eiendom, uansett alder og formue.

FrP-DUO: Karin Kværner likte ikke det hun hørte fra kommunedirektøren denne uken. Her sammen med FrPs førstekandidat Tønnes Steenersen.
FrP-DUO: Karin Kværner likte ikke det hun hørte fra kommunedirektøren denne uken. Her sammen med FrPs førstekandidat Tønnes Steenersen.

Han sa rett ut for flere hundre tilhørere at eiendomsskatt var et av hans forslag til løsning for å kunne levere gode tjenester til innbyggerne i Nordre Follo kommune. Dermed går han lenger enn det kommunestyret har vedtatt i inneværende periode.

Kommunedirektøren sa eiendomsskatt var en god mulighet for slingringsmonn i kommuneøkonomien, og viste til at Nordre Follo er en av få kommuner som ikke har innført eiendomsskatt. Vi i Fremskrittspartiet tenker at det at vi ikke har eiendomsskatt vil bli et viktig konkurransefortrinn for å gjøre kommunen ytterligere attraktiv i årene fremover.

Flertallet har klart sagt nei

Sannheten er at vi har et tverrpolitisk flertall i Nordre Follo for ikke å innføre eiendomsskatt i kommunen ut denne perioden. Det er en tydelig beskjed vi forventer at kommunedirektøren forholder seg til. Så langt tyder signalene fra programarbeidet for de ulike partier på at de står ved samme standpunkt som ved forrige valg.

Vi må heller sammen finne andre løsninger som effektivisering, nye måter å gjøre ting på der det er fornuftig, salg av areal, tomter og eiendom, samarbeid med eiendomsutviklere med mer for å sikre bedre drift og økte inntekter.

Noen av disse tiltakene krever planlegging og tid, men det forventer vi at det er en kontinuerlig prosess på – istedenfor å gå i møter å argumentere for noe som flertallet i Nordre Follo klart sier nei til, nemlig eiendomsskatt.

FrP er garantist for å unngå eiendomsskatt

Vi i Fremskrittspartiet forventer at administrasjonen forholder seg til politiske føringer og hva som er realistisk, for å komme med forslag til gode løsninger ut i fra det. Videre har vi tidligere registrert at kommunedirektøren har gitt uttrykk for det samme på andre arenaer. Dette bør opphøre så lenge det politiske flertallet har gitt klare føringer. Her vil FrP være en av garantistene for at innbyggerne, inkludert de mange seniorer og pensjonister som vil bli rammet, skal få eiendomsskatt i Nordre Follo.

LES OGSÅ:

Powered by Labrador CMS