FORBEREDELSER: Det pågår et stort arbeid for å kunne ta imot ukrainske flyktninger i Nordre Follo.

Har et stort apparat i sving

Et stort apparat i kommunen jobber nå med å forberede mottak av flyktninger fra Ukraina til Nordre Follo kommune.

Publisert

Foreløpig kan ikke kommunen går ut med konkrete tall, men det blir redegjort for dette arbeidet til kommunestyret i morgen (torsdag).

– Vi har hatt flere møter med Statsforvalter og skal i løpet av denne uken anslå hvor mange flyktninger vi anser å kunne ta i mot, skriver kommunens kommunikasjonsavdeling til Oppegård Avis.

Arbeidet er et samarbeid mellom Nordre Follo kvalifiseringssenter, NAV og ulike virksomheter i kommunen. Område kultur og samskaping er den virksomheten i kommunen som vil ha det overordnede ansvaret for arbeidet.

Har behov for hjelp

Det er spesielt på to områder kommunen trenger hjelp, ifølge kommunen:

1. Har du bolig du ønsker å leie ut? Det kan etter hvert bli aktuelt å bosette flyktninger fra Ukraina som kommer til Norge. Vi vet ikke vet hvor mange flyktninger som skal bo i Nordre Follo kommune og hvor mange leiligheter vi trenger, men har du en ledig bolig du ønsker å leie ut så ønsker vi å vite om det.

Er dette aktuelt for deg, kan du sende e-post til kvalifiseringssenter@nordrefollo.kommune.no.

Husk å ikke oppgi personsensitiv informasjon.

Trenger tolker

2. Kan du ukrainsk og kan hjelpe til å oversette fra ukrainsk til norsk eller engelsk, så ønsker kommunen å høre fra deg.

Da kan du også sende e-post til Kvalifiseringssenter@nordrefollo.kommune.no.

Husk å ikke oppgi personsensitiv informasjon.

Egen side

Kommunen opplyser også om at de har opprettet en egen side med informasjon om krigen i Ukraina. Den finnes på denne linken.

Powered by Labrador CMS