ÅPNINGSSEREMONI: Deltakerne fikk være med på en flott åpningsseremoni på mandag.

Full OL-feber i barnehagen

I Sætreskogen barnehage på Oppegård arrangerer de sine helt spesielle OL-øvelser denne uken.

Publisert Sist oppdatert

Mange lesere følger nok de norske OL-utøverne som er i aksjon i Beijing for tiden, men også i Oppegård herjer OL-feberen. Noen tar det heldigvis «helt ut».

Hele Sætreskogen barnehage er for anledningen transformert til et «mini-Beijing» og da Oppegtård Avis var på plass mandag morgen var det storstilt åpningsseremoni på programmet.

FAKKELLØP: Som seg hør og bør ble fakkelen løpt inn til stadion.

Utøverne, altså samtlige barn, gikk inn på sedvanligvis vis, fakkelen ble løpt inn på «stadion», OL-ilden ble tent og styrer Tone Haugersveen var for anledningen IOC-president. I sin åpningstale minnet hun alle deltakerne om at det er viktig å ta avstand fra juks, at man skal bry seg om hverandre og at ingen kan vinne alt, men at alle som deltar, vinner.

– Heia den som prøver og tør, avsluttet hun, og fikk stormende jubel fra deltakerne, før alle rocket løs til den legendariske OL-floka fra OL på Lillehammer i 1994.

IOC-PRESIDENT: Styrer Tone Haugersveen holdt en flott tale om at det viktigste tross alt er å delta.

Masse ros

I motsetning til gjengen som har reist til Beijing så vi ikke antydninger til korona-nerver eller prestasjonspress hos noen av utøverne mens vi var på besøk. Også arrangørene bedyret at de var i god rute med lekene.

– Nå har vi ikke hatt fullt så mange år på å forberede oss som arrangørene i Kina, men det har vært noen timer med planlegging her også. Alle ære til de ansatte som har stått på for å lage så morsomme rammer, sa styreren stolt.

ØTEBLIKKET: Tenning av OL-ilden er et magisk øyeblikk mange gleder seg til når det er OL.

Rå øvelser

De neste dagene skal barna i aksjon i ulike øvelser som aking, bob, skøyter og freestyle. Det spørs likevel ikke om den helt ferske øvelsen skli-skyting kan bli en «vinner» både hos utøverne og publikum. Her går det altså ut på å skli ned en sklie før man kaster erteposer på en blink.

– Jeg er veldig usikker på hvordan disse øvelsene skal bedømmes, så det føles tryggest at alle får gull, smiler Haugersveen.

OL-FLOKA: Mens OL-ilden lyste opp danset utøverne til den legendariske OL-floka fra 1994.

Bred deltakelse

OL er normalt sett et mylder av ulike nasjoner som er representert og lekene i Sætreskogen var definitivt noe unntak. I løpet av den flotte åpningsseremonien så vi at både Norge, Sverige, Kina, Wales, Polen, Mosambik, Skottland, Frankrike og Costa Rica var representert.

GOD DELTAKELSE: De neste dagene skal både Norge, Costa Rica og Sverige representeres i flere morsomme øvelser.

Lykke til med resten av lekene, Sætreskogen!

KOST!: Tirsdag var det curling som stod på OL-programmet i barnehagen. Her ble det kostet for harde livet.
Powered by Labrador CMS