BRUSTRIO: Andreas Barnholdt Skuleberg, Lars Bjergene, Fabian Mesgrahl står bak Oppegård Brus. Her utenfor Tårnhuset da guttene fikk Spesialitetsmerket for sin bringebærbrus.

Frister med påsketilbud

Oppegård Brus opplevde en voldsom pågang etter at julebrusen deres ble kåret til Norges beste. Nå jobbes det med en ny smak.

Publisert Sist oppdatert

I desember kåret Dagens Næringsliv den ultralokale brusprodusentens julebrus til årets beste julebrus. Det gjorde et voldsomt inntog i bestillingslisten til de tre brus-gründerne.

– Saken kom på trykk i DN 11. desember og en uke etterpå var det bestilt nesten 3.000 flasker, gliser Lars Bjergene.

De fikk kjørt seg, for å si det mildt.

Lokal brus til påske?

Selv om det er lenge siden, og lenge til, jul, så hviler ikke trekløveret på laurbærene. Nå jobbes det først og fremst med salg av eksisterende produkter, men også med en spennende og hemmelig produktutvikling.

– Akkurat nå er det bringebærbrus for alle penga og frem til helgen som kommer kjører vi en kampanje her i Oppegård. Vanligvis koster det 35 kroner for en flaske, men bestiller du en av de neste dagene, har vi satt ned prisen til 27 kroner. Da får du en hel kasse med bringebærbrus til 650 kroner, frister Bjergene.

BRUS TIL PÅSKE: Oppegård Brus kjører i disse dager et påsketilbud til alle i Oppegård.

Hjemkjøring kan du også få for en rimelig penge.

– Vi har satt av hele helgen, så blir det mange nok bestillinger, så kjører vi ut brus til folk, både fredag, lørdag og søndag, sier han entusiastisk.

Ny smak?

Den observante brusdrikker har kanskje lagt merke til at sortimentet til Oppegård Brus har vært stabilt hele veien. Smakene har vært bringebærbrus, sitronbrus, julebrus og appelsinbrus. Det er ikke tilfeldig.

– For oss er smak det aller viktigste, og ingen nye smaker slippes før vi er helt fornøyde. Vi har testet litt både med pære, jordbær og solbær, men vi har rett og slett ikke fått det så bra som vi vil, forklarer Bjergene.

Nå er det imidlertid ting som tyder på at de er nærmere en ny smak enn noen gang.

– Ja, vi er faktisk ganske nær noe nå etter en lang prosess med testing og smaking. Jeg vil ikke røpe helt hva det er, men jeg kan si så mye som at det er en kjent frukt som finnes i Norge, som svært mange har et forhold til og liker, frister han.

Drømmer stort

Alle brus fra Oppegård Brus produseres hos Færder mikrobryggeri i Tønsberg, mens både utviklerne og én av ingrediensene er ultralokale, nemlig honningen.

Drømmen er imidlertid å ha sitt eget produksjonslokale, her lokalt.

– Vi har en hårete drøm om et lokale i Oppegård, men da trengs det penger. Mye penger. Foreløpig er det nok en urealistisk drøm, og vi er veldig fornøyde med Færder, men hvem vet hva fremtiden bringer, sier Bjergene.

Tja, Oppegård Avis vet i alle hva den umiddelbare fremtiden bringer, og det er at mange lokale lesere kommer til å bestille brus til påske av den lokale brusprodusenten. Bestilling gjøres på oppegardbrus.no

Powered by Labrador CMS