DEBUT: Foto er en stadig mer populær kunstart. Fotokunstneren Per Christian Lind deltar for første gang i Oppegård kunstforenings juleutstilling.
DEBUT: Foto er en stadig mer populær kunstart. Fotokunstneren Per Christian Lind deltar for første gang i Oppegård kunstforenings juleutstilling.

Klart for juleutstilling

Fra og med lørdag og til 14. desember kan du få med deg inspirerende kunstopplevelser i Kolben galleri.

Publisert

Da inviterer Oppegård Kunstforening til sin tradisjonsrike juleutstilling med verker av kjente og kjære kunstnere. Utstillingen byr på bidrag fra 14 kunstnere og bred variasjon av kunstarter. Kolben galleri åpnes lørdag 27. november klokken 12:00, og utstillingen står til 14. desember.

– Like sikkert som at julelysene tennes på torget, så er vi klare med årets juleutstilling. Vi ser frem til å endelig kunne dele kunstopplevelser med andre igjen. I år har vi samlet en bred palett av kunst fra nye spennende kunstnere fra nærmiljøet, så vel som etablerte favoritter vi vet folk kjenner godt. Vi inviterer alle til å komme innom Kolben galleri for påfyll av kunstglede, og kanskje finner man også noen av årets julegaver, sier Lars Kleivan, Styreleder i Oppegård Kunstforening.

Storslått vernissage

LOKALT: Astrid Runde Saxegaard deltar på kunstforeningens juleutstilling for første gang. I tillegg til billedkunst kan du se smykker, silkesjal og keramikk.
LOKALT: Astrid Runde Saxegaard deltar på kunstforeningens juleutstilling for første gang. I tillegg til billedkunst kan du se smykker, silkesjal og keramikk.

Åpningen av utstillingen markeres, som alltid, med innslag fra en lokal kulturprofil i kommunen. Det blir musikalsk underholdning av unge talenter fra kulturskolen, presentasjon av kunstnerne og selvfølgelig mulighet til å snakke med både dem og andre kunstinteresserte.

Oppegård kunstforening ferier 40 år i år, og årets juleutstilling er ekstra spesiell da dette er første gang på lenge at foreningen har mulighet til å invitere til et innendørs arrangement som dette. 14 ulike kunstnere får muligheten til å vise frem og selge sine verker.

Besøkende kan forvente kunst fra etablerte kunstnere, samt spennende nykommere som Hanne Kirsti Lunder og Hollywood-fotografen Per Christian Lind. Utstillingen favner et variert utvalg av kunstarter – som billedkunst, foto, keramikk, smykker, tekstiler og mye mer.

– Det er viktig for oss at utstillingen reflekterer kunstinteressen vi ser her i Oppegård, med både moderne og klassiske innslag. Ettersom juleutstillingen er en såkalt «kjøp fra vegg»-utstilling så er det også viktig at prisnivået er fornuftig. Her skal det være noe for de fleste, sier Kleivan.

Praktisk informasjon

Aktivitet: Oppegård Kunstforenings årlige juleutstilling

Dato: Fra 27.november klokken 12:00 til 14. desember

Sted: Kolben Galleri, Kolben, Kolbotn sentrum

Utstillere: Tom Eidsvold Larsen, Jette van der Lende, Leif Alnes, Astrid Runde Saxegaard, Veslemøy Høgåsen, Anne Marit Mellum, Sissel Enger Moe, Sigmund Olsvik, Stine Vogt, Guro Synnestvedt, Berit Düring, Gérard Waegeniere, Hanne Kirsti Lunder, Per Christian Lind.

Powered by Labrador CMS