STARTET OPP: Arild Strand er den lokale representanten for Seniorene AS Nordre Follo.
STARTET OPP: Arild Strand er den lokale representanten for Seniorene AS Nordre Follo.

Seniorene inntar det lokale arbeidsmarkedet

Er du pensjonist, men ikke helt klar for kryssord og sofaen på heltid? Seniorene AS er startet opp på Kolbotn og er klare for å ta i et tak.

Publisert Sist oppdatert

Arbeidsmarkedet kan allerede være vanskelig når du begynner å krype oppover mot sekstiåra, men denne bedriften ansetter kun pensjonister.

– Det var et ektepar i Bergen som selv begynte å komme i en alder der de ikke hadde pensjonert seg enda, men de begynte å se rundt seg og så at det var veldig mange som ble pensjonister, men som fremdeles burde være en ressurs for samfunnet. Det forklarer Arild Strand, avdelingsleder for Seniorene AS, avdeling Nordre Follo.

Lokal oppstart

Firmaet startet opp for seks år siden, og i september kunne man juble over at Seniorene AS hadde etablert seg med en egen avdeling her i Nordre Follo. Nå for tiden har de 6 ansatte og forventer å få flere.

– Jeg skal møte den syvende her i morgen, faktisk, sier Strand.

De har ikke fått så mange oppdrag enda, men forklarer det med at det meste av arbeidet utføres i sommerhalvåret.

– Vi har hatt fire-fem oppdrag, men vi startet opp i en tid med pandemi og vintersesong, forklarer han.

Ingen jobb er for liten

Seniorene tar på seg alle småjobber. De driver med hage- og vedlikeholdsarbeid, og tilbyr personlig assistanse som husarbeid, innkjøp eller besøks- og følgesvenn.

– Vi er et selskap som har to formål; den ene er å sysselsette de unge pensjonistene, og det andre er å tilby tjenester til markedet, til andre pensjonister, men også til sameier, borettslag, bedrifter og hva det måtte være, sier Arild Strand.

Mye ledig tid

Strand gikk selv av med pensjon for to år siden, men da han så at han fikk god tid, tok han kontakt med selskapet og ba om å få starte opp en avdeling her i Nordre Follo. I slutten av september var firmaet etablert, men faste møtelokaler har de ikke.

– Vi har ingen kontorer, jeg gjør det som må gjøres hjemmefra, sier han.

Arbeidstakerne er unge pensjonister fra 55 år og oppover. Arild Strand beskriver stillingen som mellom fem og ti prosent, men det er absolutt mulig å jobbe mer.

– Man kan jobbe mer hvis man vil, men hele poenget er at man skal kunne gå av med pensjon, jobbe litt når man har lyst til det og få betalt for det, sier han, som for ordens skyld også understreker at det betales skatt og at det er hvitt arbeid.

Bredt spekter av erfaring

En skal ikke se bort ifra at unge pensjonister har mye erfaring etter flere tiår i arbeidslivet, og seniorene har erfaring fra mange ulike bransjer.

– Jeg for min del har drevet med ledelse og markedsføring i alle år, andre har jobbet som håndverkere, sykepleiere, HR-konsulenter, og alle sammen er en potensiell ressurs for samfunnet, sier Arild Strand.

Det var først i fjor at selskapet gikk med overskudd, men det er ingen som tar ut fortjeneste av den grunn.

– Dette er et ideelt selskap, så et eventuelt overskudd brukes til veldedige formål, sier Strand.

NB: Hvis dette høres interessant ut, enten ved at du ønsker å bidra som arbeidstaker eller som oppdragsgiver, så har bedriften denne nettsiden.

Powered by Labrador CMS