DAGENS ANLEGG: I bygningen på bildet ligger dagens slambehandlingsanlegg.
DAGENS ANLEGG: I bygningen på bildet ligger dagens slambehandlingsanlegg.

En «slam dunk» fra Henriksen

LEDER: Prosessen for å finne en egnet tomt til kommunens nye slambehandlingsanlegg har vært langvarig. Nå har kommunedirektøren sagt sitt.

Publisert

Denne lederartikkelen ble først publisert i papirutgaven av Oppegård Avis nr. 9-2022.

Motstanden mot å legge kommunens nye slambehandlingsanlegg til naturområdet Nedre Ekornrud har lenge vært kjent. Til dels har den også vært høylytt.

I denne ukens avis avslører vi derimot at kommunedirektør Øyvind Henriksen fortsatt vil etablere det omstridte industrianlegget ved Kolbotnvannets bredd. I det stille har kommunen arbeidet med 11 alternativer, kuttet de ned til seks, før de nå står igjen med to. Men som vi skriver i en av våre saker om temaet denne uken: Det nest beste alternativet er egentlig så dårlig at det ikke er et alternativ i det hele tatt.

Beslutningen om å spille inn Nedre Ekornrud som eneste reelle alternativ kan egentlig ikke beskrives bedre enn at dette er en «slam dunk», for å bruke et populært uttrykk fra basketverden. Henriksen har i lang tid hatt ballen i sine hender. Nå smeller han den i kurven.

Den endelige avgjørelsen faller riktignok ikke før i begynnelsen av april, men uten andre alternativer, blir det spennende å se hva utvalget for klima, teknikk og miljø, så formannskapet og så kommunestyret vil gjøre. De har tre valg: Enten godta innstillingen som den er, utarbeide et eget forslag, eller å sende saken tilbake til administrasjonen med beskjed om å arbeide mer med den. Siste ord er uansett ikke sagt.

Så til noe gledelig. Nå begynner jeg for alvor å bli klar over hvilke enorme kapasiteter vi har på ulike områder her i kommunen. Her om dagen var jeg invitert til en av Scenarios siste øvinger før premieren på musikalen The Pajama Game.

Scenario har vært en aktiv musikalgruppe i en årrekke, men det enorme arbeidet som ligger bak en slik forestilling, var faktisk nytt for meg. Gruppen består hovedsakelig av amatører, hvilket betyr at de øver på kveldstid, etter at arbeidsdagen er over, unger er lagt og i stedet for mye annet. Jeg kan naturlig nok ikke felle noen dom over forestillingen riktig ennå, men dette virker svært, svært lovende.

Her får du en fest både i farger, lyd og glede dersom du tar turen til Kolben mellom 10. - 25. mars. Bare gjør det.

Powered by Labrador CMS