SLIK HAR VI DET NÅ:

TOMMEL OPP FOR FERIE: Glen Emil Eriksen tar opp et tema som er kjent for de aller fleste.
TOMMEL OPP FOR FERIE: Glen Emil Eriksen tar opp et tema som er kjent for de aller fleste.

– Vi har jo ferie!

«Slik har vi det nå»-stafetten har nådd Glen Emil Eriksen, som tar opp et tema mange nok kan kjenne seg igjen i.

Så stod vi der igjen, fulle av forventninger på vei inn i fellesferien. Vi har lagt bak oss et knippe sommeravslutninger og gjennomført siste innspurt på jobb eller skole. Det er liten tvil om at det kribler godt i magene rundt omkring nå, både for store og for små. 

Vi har jo ferie!

Kanskje skal du til syden eller nøyer deg med en tur til Ski. Uavhengig av hvor du skal og hvordan du kommer deg dit, så går de fleste av oss inn i ferien med et ønske om å «lande». Å få ladet batteriene og få den sårt tiltrengte kvalitetstiden med de rundt oss.

Men får vi egentlig det? Eller er vi så spekket med stress fra hverdagen ellers, at vi rett og slett ikke lenger klarer å slappe av og nyte den dyrebare fritiden disse tre ukene er ment å gi oss? Vi har jo ferie!

Du trenger ikke en lang karriere som flue på veggen på enten Gardermoen, et kjøpesenter eller i en varm bil, for å skjønne at stress kan ødelegge stemningen før den egentlig har fått satt seg. Jeg er ikke noe bedre selv. Jeg blir et forferdelig menneske når jeg er stressa, både ovenfor meg selv, og særlig mot de rundt meg. Det er jo ikke sånn man ønsker å være, men når stresset kommer snikende og den slår ut i full blomst, da føles det som at alt som kan gå galt, vil gå galt. 

Pulsen når ukomfortable høyder, allerede før kaoset inntreffer, og det er jo ikke særlig rettferdig mot de rundt oss. Vi må også stille oss spørsmålet, om det kaoset vi forventer, egentlig er så ille? For det er kanskje ikke verdens undergang at junior søler is på skjorta si, eller at det er lang kø foran i innsjekken på Gardermoen, når det faktisk er hele to timer til flyet går? Vi har jo ferie!

Stressmestring er ikke en håndbok du kan kjøpe på Clas Ohlson, eller en YouTube-video med svarene på alt. Stressmestring er individuelt og vanskelig.

Glen-Emil Eriksen

Hverdagsstresset er kanskje det verste. Logistikken på hjemmebane, pendlerkaos og aktiviteter krever mye, og jeg må være ærlig å si, at jeg føler livet løper litt fra meg for tiden. Jeg når mye, men ikke halvparten av det jeg hadde håpet på. Heldigvis er stresset håndterbart. Jeg har tidligere kjent på kroppen både fysisk og psykisk, når stresset tar overhånd. Det er en mørk spiral man ikke vil bli fanget av. Derfor er vi avhengig av å håndtere hverdagen og fra tid til annen åpne de boksene som gir oss ro. Enten det meditasjon, yoga eller fisking, så trenger vi å koble av innimellom slagene. For meg fungerer det for eksempel veldig godt med puslespill for tiden. Men jeg håper jeg ikke trenger det i sommer. Vi har jo ferie!

Stressmestring er ikke en håndbok du kan kjøpe på Clas Ohlson, eller en YouTube-video med svarene på alt. Stressmestring er individuelt og vanskelig. Stressmestring krever en innsats, men mest av alt tid. Tid til å omvende kroppens reaksjonsmønster fra puls til pust. Vi må forstå at selv om verden ikke skal kontrollere oss, så kan heller ikke vi kontrollere verden. Ting vil skje, og det må vi bli flinkere til å akseptere.

Med en valuta på villspor og 200 kroner for en soft-is her hjemme, er det liten tvil om at lommeboka skal få kjørt seg i sommer. Bare det i seg selv er nok til å øke stressnivået rundt omkring. Slenger du på andre ytre faktorer, så vil det garantert gå en kule varmt både her og der. Men prøv å bruk ferien for det den er verdt. Fokuser på de tingene du kan gjøre noe med. Alle har vi forskjellige ønsker og behov, og alle kan ikke tilfredsstilles samtidig. Så når du kjenner pulsen stiger, ta ting som det kommer, for det har du faktisk tid til nå. Gjør sommeren koselig for deg selv og ikke minst de rundt deg, og minn deg selv på følgende - Vi har jo ferie!

God sommer,
Glen Emil Eriksen

 

Powered by Labrador CMS