NY UNGDOMSSKOLE

TOPPEL OPP FOR WANG UNG FOLLO: Fornøyde elever på Wang Ung Follo. På bildet ser du Adrian Fossli Pedersen (t.v), Sebastian Lo, Ragnhild Kjærnes Schistad, Maja Blystad, Rektor Nina Kristin Sæthre og Lukas Nilsen.

– God start og masse nye venner

WANG Ung Follo har holdt dørene åpen for sine nye elever i en uke. Oppegård Avis tok en titt på den nye skolen når den nå står ferdig, og hørte med elevene hvordan det går.

Publisert Sist oppdatert

Det er ingen tvil om at det er en idrettsskole som har åpnet dørene på Sofiemyr. Overalt ser vi lattermilde, energiske ungdommer i de splitter nye lokalene. Og det er nok av ting å gjøre både under undervisning og i friminuttene.

EGET CHILLE-ROM: Det er lagt opp til aktivitet utenfor timene også.

Legger til rette

– Vi skal legge til rette i forhold til idrett og skole, slik at elevene kan yte sitt beste i forhold til sitt eget nivå, sier rektor Nina Kristin Sæthre.

Med to døtre i idrettens verden vet hun hvor viktig det er å tilrettelegge for kombinasjonen idrett og skole. Og engasjementet merker også elevene. Det er ikke hver dag man ser elever som klemmer rektor og sier hun er verdens beste. Men det gjør elevene på WANG Ung Follo på Sofiemyr.

Lokalene er lagt opp til mye aktivitet. Bordtennis, spillrom og en hengekøye under et tre for å slappe av. Der lå det ingen når Oppegård Avis var på besøk. De befant seg i chille-rommet hvor aktiviteter er tilrettelagt for elevene, og i klynger i kantina. Alle i supergodt humør. Er det sånn man blir når det satses hardt på at du skal lykkes? Eller er det noe med så mye trening i løpet av en dag? For aktivitet skorter det ikke på ved denne ungdomsskolen. Og de unge har planer.

STORE DRØMMER: Sebastian Lo satser på å bli best i verden i håndball.

Best i verden

Sebastian Lo er 13 år og skal bli best på skolen, deretter er det best i verden i håndball som gjelder. Maja Blystad satser på fotball og det er Barcelona og landslaget som er målet. Det er store drømmer under taket på Sofiemyr. Og det jobbes hardt for å nå de.

Noen står opp klokken fem for å rekke skolen, andre reiser langt for å komme hit. Felles er at alle har en drøm de vil nå. Og programmet som er lagt opp for å nå dit krever sitt.

Mandag, tirsdag og fredag er det basistrening som gjelder. Da besøker elevene brytehuset på Sofiemyr for å låne treningslokaler. Alle elevene skal nemlig har tre forskjellige basistreninger i uka. Ellers må elevene gjennom ukentlig teknisk trening innen faget de har valgt, og utholdenhetstrening. Det er kun på onsdager at det ikke er fysisk aktivitet på skolen. Den dagen går det mest i språk.

– Her skal elevene være med på å sette egne mål, og å ta ansvar. Dette er viktig å lære seg. På WANG Ung Follo skal det være et godt læringsmiljø, og det skal være sosialt, trygt og godt å bli satset på, forteller rektor Sæthre.

SE BILDESERIE FRA SKOLEN:

SE FLERE BILDER HER: Trykk på pilen øverst i hjørnet for å se flere bilder.
Powered by Labrador CMS