FULLT TRØKK: Med rekordstor påmelding var det noen medaljer som skulle deles ut.

Drømmehelg for svømmerne

Bassengtrøbbel og nedstenging er glemt. I helgen arrangerte svømmegruppene i Kolbotn IL og Ski svømmeklubb et rekordstort stevne.

Publisert Sist oppdatert

1. mai-helgen kan åpenbart brukes til mer enn å gå i tog og stå på barrikadene, og for distriktets beste svømmere var det full fart hele helgen.

I Sofiemyrhallen ble det nemlig arrangert Roald Amundsen Cup, og det ryktes at det kan ha vært Norges største rekruttstevne noensinne.

ENDELIG STEVNE: Etter år med oppussing og nedstenging kunne man endelig arrangere skikkelig svømmestevne.

Stevnehelgen startet med rekruttstevne lørdag morgen 30. april, og fortsatte med approbert stevne lørdag ettermiddag og søndag 1. mai.

Totalrenovert

Konkurransene fant som vanlig sted i Sofiemyr svømmehall. Som vanlig er kanskje litt upresist, all den tid bassenget først har vært under totalrehabilitering, før pandemien slo til.

Nå er den slags problemer glemt, for bassenget på Sofiemyr er renovert, det har fått nye startpaller fra Swiss Timing og helt nye fliser.

Premiering

Stevneleder Rune O. Årnes var en meget fornøyd mann etter helgen.

BEST: Bestemannspermiene var gavekort på kr. 500,- samt en fin pokal, og gikk til Ingrid L. Brevik og Troy Guldhav fra Kolbotn IL.

– Vi tildelte bestemannspremier til den dame og herre, som hadde den høyeste sammenlagte poengsum i tre øvelser med ulike svømmearter. Svømmeartene fri, rygg, bryst, butterfly og medley teller. Bestemannspermien var gavekort på kr. 500,- samt en fin pokal, og gikk til Ingrid L. Brevik og Troy Guldhav, begynner Årnes.

I løpet av den lange helgen ble det også kåret vinnere i flere øvelser.

– Vi har også finaleheat i 50 butterfly, 50 rygg og 50 bryst med egen premiering. Spesielt finaleheatene på det approberte stevnet var utrolig moro, men innmarsjer og flotte premier, gløder Årnes.

Norges største?

Det mest gledelige var likevel rekruttstevnet med nesten 200 deltagere.

– Kan det ha vært Norges største rekruttstevne noensinne, spør Årnes.

I hvert fall sørget den store deltagelsen for at svært mange forventningsfulle foreldre, besteforeldre og supportere tok turen til Sofiemyrhallen, for å heie på svømmerne.

– Det var utrolig moro å se så mange forventningsfulle og konkurranseivrige rekrutter svømme i dag, og ikke minst høre lyden fra supporterne. Vi har etter hvert fått en ekstremt god rutine i teamet på arrangement av stevner og det begynner å gå betydelig lettere, selv om vi bare gjør dette to ganger i året» forteller sier samarrangørene Rune Årnes, stevneleder for Kolbotn IL og Erik A Underland fra Ski Svømmeklubb.

ARRANGØRER: Rune Årnes fra KIL og Erik A. Underland fra Ski SK samarrangerte Roald Amundsen Cup 2022.
Powered by Labrador CMS