STERK INNSATS: Denne gjengen leverte gode prestasjoner. Fra venstre: Ingrid Kristine L. Brevik, Ellinor P. Kvisla, Noah Årnes, Nicolai S. Finnevolden og Troy Guldhav.
STERK INNSATS: Denne gjengen leverte gode prestasjoner. Fra venstre: Ingrid Kristine L. Brevik, Ellinor P. Kvisla, Noah Årnes, Nicolai S. Finnevolden og Troy Guldhav.

Medaljedryss for Kolbotn

Det har slett ikke vært enkelt å trene svømming det siste drøye året. Likevel imponerte svømmerne fra Kolbotn under årets LÅMØ.

Publisert Sist oppdatert

Kolbotn IL stilte med totalt 14 svømmere til LÅMØ (Landsdel Årsklassemønstring) på Holmen i Asker i helgen. Da status ble gjort opp til slutt var Kolbotn 8. beste klubb av totalt 14, og det ble hentet hjem totalt 12 premier:

Sju sølvmedaljer og fem bronsemedaljer ble fasiten og fem utøvere kvalifiserte seg også til årsklasse- mønstringen (NM for yngre) i Sandnes senere i høst.

Fem utøvere var blant de seks beste i sin årsklasse; Tim Vold-Johansen (2009, 3. pl.), Emily Louise Zandpour-Rognstad (2010, 3. pl.), Kiara Fredenfeldt (2010, 5. pl.), Ellinor Paulsrud Kvisla (2007, 2. pl.) og Troy Guldhav (2005, 5. pl.). Alle Kolbotn utøverne perset stort til tross for et utfordrende treningsår.

FIKK MEDALJER: Den observante leser vi trolig forstå hvilke utøvere dette er snakk om, selv om det kan virke som om de ikke ønsker all verdens oppmerksomhet
FIKK MEDALJER: Den observante leser vi trolig forstå hvilke utøvere dette er snakk om, selv om det kan virke som om de ikke ønsker all verdens oppmerksomhet

Imponert

Det imponerte Kolbotn ILs styreleder leder Erik Guldhav, som sender ros til både trenere og utøvere.

– Trenerne har gjennomført et imponerende treningsregime de siste fem ukene der man har økt antall meter og fokus på aerob kapasitet, dette i tillegg til den teknikktreningen vi har terpet på under de siste to tre årene har gitt gode resultater. Jeg er stolt av utøverne våre og trenerne Mathias Dyren og Iris Evdahl, sier Guldhav.

1000 deltakere

1008 svømmere i alderen 11 til 16 år deltok på Landsdels Årsklassemønstring 2021. I tillegg til å kjempe om å bli regionens mest allsidige svømmer var dette også direkte kvalifisering for 13, 14, 15 og 16-åringene til ÅM som blir arrangert i Sandnes 24.-26. september. De 30 høyest rangerte svømmerne i hver av disse klassene som blir påmeldt vil være kvalifisert til ÅM. Kolbotn har fem deltakere til ÅM. Videre vil de 3 beste 11 og 12-åringene på landsbasis vil motta et diplom fra Norges Svømmeforbund.

Norges Svømmeforbund har LÅMØ som en vellykket sportslig mønstring, hvor det satses på allsidighet i ung alder for svømmerne. LÅMØ står for Landsdel årsklassemønstring og avholdes i fem landsdeler. Svømmerne må kvalifisere seg i øvelser for 11 årsklassen; 400 fri, 50 butterfly, 100 bryst, 100 rygg, 200 medley samt 12-16 årsklassen; 400 fri, 100 butterfly, 200 bryst, 200 rygg og 200 medley.

Kvalifiseringsperioden til LÅMØ er gjennom et helt kalenderår og rangering skjer etter sammenlagt poengsum på alle de fem LÅMØ-øvelsene, og man må ha gyldig påmeldingstid oppnådd på alle de fem distansene. Poengsummen oppnådd etter LÅMØ gir videre kvalifisering til årsklasse-NM hvor de 30 beste i landet i hver årsklasse (13-16 år) konkurrerer om å bli Norgesmester.

Powered by Labrador CMS