NY MANN: Thomas Trøa skal jakte nyheter i Oppegård de neste månedene.

Thomas (27) er ny mann i Oavis

Thomas Trøa fra Tårnåsen er ferskeste tilskudd på Oppegård Avis-skuta.

– Jeg har trua på Trøa, sier redaktør Eskil Bjørshol.

Han har akkurat ønsket Thomas Trøa (27) velkommen til sin første dag på jobb som journalist i Oppegård Avis. Nå starter jobben med å jakte store og små nyheter i gamle Oppegård.

– Vi har lenge drømt om en 20-åring med "trimma moped" som tørster etter å dokumentere alle sider ved gamle Oppegård, og dette var defintivt det nærmeste vi kom, flirer Bjørshol.

Nå skal det sies at Trøa vil fyke rundt i en familiebil med skiboks på taket og bagasjerommet fylt av barneting, men det er såpass nært at det får duge.

Gode søkere

I søkerbunken til jobben som journalist i Oppegård Avis var det både rutine, kunnskap, erfaring og ambisjoner. Valget falt til slutt på et lokalt ubeskrevet blad.

– Lang erfaring er vel og bra, men som journalist i Oppegård Avis kan ungdommelig pågangsmot og nysgjerrighet være vel så viktige kvaliteter. Våkenhet og det å lure på ting er utrolig viktig, og vi er ikke i tvil om at Thomas kommer til å bringe friske tanker i redaksjonen, sier Bjørshol.

Trøa selv gleder seg til å komme i gang.

JOURNALIST: Hva illustrerer vel «første dag på jobb» bedre enn notatblokk, penn, bredt smil og kamerautstyr i bakgrunnen?

– Jeg har kanskje ikke jobbet så mange dager som lokalavisjournalist i mitt liv, men jeg har masse relevant erfaring, jeg liker å prate med folk og jeg konkluderer aldri uten å ha god nok informasjon. Og heldigvis er det ikke min jobb å konkludere heller, men å snakke med folk som konkluderer, legger han til.

Tips Thomas

Den første arbeidsdagen ble han kastet ut i en «potensiell svindelsak» på Greverud, tvangsflytting av sykepleiere og «hvordan gikk det i vinterferien da, Ingierkollen?». Om han «synker eller svømmer», får vi vel snart svaret på...

Hvis du vil tipse Thomas om små eller store saker, så treffer du ham på tt@oavis.no og på 902 57 083.

Powered by Labrador CMS