NY I NORD: Linda Sæther er ingen nykommer i den lokale eiendomsmeglerbransjen, men i Nord Eiendomsmegling er hun fortsatt fersk i gamet.

Tilbake i manesjen i «uåret» 2023

2023 har ikke akkurat vært et drømmeår for alle som er avhengig av boligmarkedet. Hos Nord har de likevel tatt sats og rustet opp i påvente av bedre tider.

Publisert Sist oppdatert

Nord Eiendomsmegling har til nå vært bestående av daglig leder Bent Norderhaug og eiendomsmegler Ola Presterud, etter at de startet opp nytt meglerkontor på Myrvoll i fjor høst.

Timingen kunne sikkert vært bedre, for 2023 går neppe inn i historiebøkene som noe all time high. Antallet omsatte boliger kan kanskje nærme seg årene før, men prisene har stor sett vært på et helt annet nivå. Det samme gjelder tiden det tar å få solgt en bolig i gamle Oppegård.

– Der en enebolig i snitt lå ute i 42 dager før det ble salg i fjor, er tallet 85 dager i år. For leiligheter er de sammen tallene 30 og 50. Det kreves en helt annen innsats, tålmodighet og kanskje til og med pris, sier Bent Norderhaug.

Å legge seg ned å deppe, har aldri vært et alternativ.

– Vi som har jobbet i bransjen noen år er vant til dette. Duppene kommer med ujevne mellomrom, og selv har jeg vært gjennom mange. 

Han innrømmer at det selvsagt er artigere i oppgangstider. Nettopp derfor gjelder det å holde hodet kaldt.

– Det er kanskje vanskelig å få øye på lyset i tunellen akkurat nå, men det kommer. Det vil jo løsne igjen, mener Norderhaug.

Forsterket laget

Når den tid kommer, er allerede Nord godt rustet til å ta unna køene med både selgere og kjøpere. Det lille eiendomsmeglerfirmaet har nemlig brukt uåret 2023 til å toppe laget.

– Ja, vi har sikret oss Linda Sæther. Hun er den nye stjerna vår, gløder Norderhaug.

Hun er på ingen måte noen hvem som helst i den lokale eiendomsmeglerbransjen. Tidligere jobbet hun med Ingar Pedersen og Hans Martin Tonne i Tonne og partnere. Etter noen år utenfor eiendomsbransjen, var det på tide igjen.

– Jeg har vært utenfor bransjen i mange år nå og har gjort andre ting, men nå passet det igjen. Da Bent spurte, tenkte jeg at timingen var god. Det var noe som trigget meg igjen, sier Sæther.

NORD-TRIO: Med Linda Sæther på laget, har Nord eiendomsmegling gått fra to til tre. I midten Nord-gründer Bent Norderhaug og til høyre Ola Presterud.

Sæther skal ikke være ute og jage salg. Hun skal sy sammen, holde styr på og administrere. Og i 2024 kan Nord bli enda flere.

– Vi er på jakt etter én til to til. Vi har rom for det, hvis vi finner flere flinke folk. Men det må være stjerner. Vi tenker alltid kvalitet, fremfor kvantitet, sier Norderhaug.

Blir det bedre i 2024?

Skal boligproppen løsne igjen, er nok Norderhaug & co avhengige av en raus sentralbanksjef.

– Vi går og venter på 1412. Ikke Sofiemyr, men 14.12. Det blir nok ikke noe rentenedgang da, men drømmen er tre justeringer i 2024 og fire i 2025. Det er de som mener at det er mulig, og da løsner det nok ja, mener Norderhaug.

Inntil videre er det kun de beste som lykkes.

– I et godt marked kan alle lykkes, men i dag er det helt andre tider. Nå må det megles og jobbes, og da kreves det noe ekstra av oss. Det kan være et brutalt yrke i dårlig tider, innrømmer han.

GUTTASTEMNING: Humøret er alltid på topp, men Ola Presterud og Bent Norderhaug har ikke akkurat hatt silkeføre etter oppstarten av nytt firma.
Powered by Labrador CMS