DITT VALG: Det er bare dager igjen til den store valgdagen.

Endelig valg

LEDER: Det er nok ingen stor overraskelse at denne ukens leder handler om valg.

Publisert

De siste dagene, ja bortimot de siste ukene, har nemlig vi i redaksjonen blitt teppebombet med mulige og umulige vinklinger fra de politiske partiene. Noen har vi ristet på hodet og ledd litt av, men de aller fleste agnene har vi slukt både med søkke og snøre.

Resultatet er at vi nå teppebomber dere lesere med stort og smått fra politikkens verden. Alt med en lokal touch.

For er det én ting jeg har blitt mektig lei av denne valgkampen, så er det at politiske partier skal fortelle meg hva som er feil med andre partier, kontra å fortelle meg hva som er bra med deres egen politikk.

Eskil Bjørshol, redaktør i Oppegård Avis

Jeg skriver over her at vi har slukt det, og det er jo en viss sannhet i det. Når noen fra et politisk parti tar kontakt med oss, er det uten unntak fordi de ønsker å fremstå godt selv, eller fordi de ønsker at et annet parti ikke skal fremstå så bra. Den siste biten der har vi bevisst forsøkt å unngå denne gangen.

For er det én ting jeg har blitt mektig lei av denne valgkampen, så er det at politiske partier skal fortelle meg hva som er feil med andre partier, kontra å fortelle meg hva som er bra med deres egen politikk.

Det er derfor vi har bedt samtlige politiske partier om å skrive en appell til dere denne uken. Det er også derfor vi har møtt opp og skrevet saker når Erna, Nicholas og Kjell Ingolf har invitert oss for å snakke om sin politikk. Vi vinner ikke noen priser for kritisk og undersøkende journalistikk for den slags, men det er heller ikke poenget. Poenget er å gi deg som leser best mulig ballast for å velge.

For nå er det på høy tid å ta et valg, om du ikke allerede har gjort det.

For min egen del er det en litt høytidelig del av livet å rusle til stemmelokalet, etter flere ukers grubling. Utpå kvelden på valgdagen tar jeg det nesten personlig om «min gjeng» gjør det dårlig. Hva er dere andre ikke har forstått? Har dere ikke hørt på argumentene?

Den siste der er selvsagt kraftig spissformulert, for jeg respekterer at mine meninger, verdier og preferanser, ikke nødvendigvis er de samme som dine. Det er nettopp det demokratiet handler om, og derfor ønsker jeg deg et godt valg, uansett om det er klima, tannlege, diesel, eldreomsorg eller arveavgift som er det viktigste i din verden akkurat nå.

Ha en fin uke i Oppegård,

Eskil Bjørshol

Powered by Labrador CMS