81-BUSSEN VÆRFAST: To busser stod bom fast i Valhallaveien.

Værfast i Valhallaveien igjen... og så igjen...

Oppegårds «Bermudatriangel» har i morgentimene mandag svelget to leddbusser. Ved 13-tiden står en ny buss på tvers.

Publisert Sist oppdatert

Det var ventet stort snøfall mandag morgen. Nå går ikke bussene i Valhallaveien på grunn av været. Tradisjon tro har busstrafikken i Valhallaveien stoppet opp på grunn av snøfall. Det fører til hele Tårnåsen mister bussforbindelsen til Oslo. Oppegård Avis har fler ganger belyst dette temaet. Blant annet her. Sist Oppegård Avis belyste denne saken svarte både Ruter og Statens Vegvesen på kritikken, men noen konkrete resultater kan vi se langt etter.

Tips oss om trafikken!

Ser du ting i trafikken som ikke stemmer? Send oss et bilde eller tre på tips@oavis.no, eller ring oss på 66 82 21 21

For glatt

Et vitne på stedet overhørte deler av samtalen mellom de to bussjåførene.

– Det var bussen på vei opp som satt seg fast først. Bussen ovenfra kom ikke forbi og spurte om ikke bussen under kunne rygge litt for å slippe forbi. Dette turte ikke bussjåføren som først satt seg fast fordi det var for glatt.

STOPP: Ruters busser sperrer veien for hverandre, og for alle andre i trafikken.

Trøbbel igjen

Også utpå formiddagen og tidlig ettermiddag har det vært store trafikale problemer i Valhallaveien. Bildet under mottok Oppegård Avis klokken 13 mandag ettermiddag, og ifølge vår kilde var det tatt et kvarter tidligere. Det tyder på at alle bilister trolig gjør lurt i å styre unna denne delen av Valhallaveien akkurat i dag, da den mer eller mindre er forbeholdt optimistiske bussjåfører.

BUSS I TRØBBEL: I 12.45-tiden mandag var det en ny buss i trøbbel opp Valhallaveien. Oda-bilen ser derimot ut til å få levert de varene den skal.

Gode nok dekk?

Sist Oppegård Avis snakket med ruter om dekk kom det frem at Ruter benytter helårsdekk på sine busser. Tunge kjøretøy skal ha gode vinterdekk var Statens Vegvesen tydelig på. Sofie Bruun i Ruter fortalte den gang at piggdekk ikke benyttes på grunn av miljøhensyn. Det jobbes også med løsninger å benytte kjetting på deler av ruta.

SLITTE DEKK: Disse dekke brukte Ruters busser forrige gang

Brøyting

Dette snøværet var meldt og man skulle tro at det ga gode forutsetninger for å planlegge måking. Ruter mener nemlig mye av ansvaret for at de skal dette ikke skal skje i Valhallaveien ligger hos entreprenørene som har ansvar for måking og veidrift.

Oppegård Avis har kontaktet Ruter og Nordre Follo kommune for en kommentar uten foreløpige svar.

MÅKEBIL PÅ PLASS: Det var også en måkebil på plass under dagens situasjon i 11-tiden i Valhallaveien
Powered by Labrador CMS