FULLT TRØKK: Denne gjengen er brødre, alle mann! Fra venstre står Kristian (14) på trombone, Anders (15) på slagverk, Eskil (10) på kornett/trompet, og Erik (19) på saksofon. De øver én gang i uken med korpset, i tillegg til at de tar musikktimer på kulturskolen i 3. etasje i Kolben. – Jeg ble inspirert da jeg så at dirigenten vår spilte trombone, så da ville jeg også prøve det, sier Kristian. – Heldigvis har du lange armer, kommer det fra brødrene.

Brødrene korpshjerte

Brødrene Egge Jordheim er ikke hvilken-som-helst firkløver.

For det første er de søsken, for det andre er alle gutter, for det tredje er de musikere. Og sist, men ikke minst: de spiller alle i Sofiemyr skolekorps!

Brødrene Egge Jordheim lever for musikk, og dette skoleåret er de alle med i hovedkorpset. Snakk om musikalsk firkløver!

Les også: Dansedronningen

– Det er morsomt at alle er interesserte i musikk, og at vi alle ville begynne i korps. Vi går ikke lei, men vi henger heller ikke så mye med hverandre når vi er i korpset, sier eldstemann, Erik Egge Jordheim (19). Han er russ i år, og skal nok gå med de andre rødkledde i toget, men han har lang fartstid som korpsgutt: i hele 12 år har han spilt i korps.

Saken fortsetter under bildet. 

Fremtidig musiker

MUSIKERE: Her har de vært mange timer, i musikkrommet til kulturskolen i Kolben.

Erik går musikklinja på Ski vgs, og er inne i sitt siste år som medlem av korpset.

– Det var egentlig tilfeldig at jeg begynte. Først spilte jeg klarinett, for de hadde ikke så mange andre instrumenter å velge i, men så gikk jeg over til saksofon, sier han.

Den allsidige musikeren spiller flere instrumenter i tillegg til å spille i Follo Big Band - for å nevne noe.

Les også: Gull til Kroppen min eier Jeg

Til høsten skal han studere musikk på folkehøgskole, og deretter vil tiden vise om han skal satse på en musikkarriere eller ikke.

Ingen innbyttere

– 17. Mai er den beste dagen å være med i korps!

Eskil Egge Jordheim (10), musiker

– Det som er fint med korps, er at vi er blanda gutter og jenter i alle aldre. Det er ikke som i håndball, hvor man kun spiller med gutter i samme alder. I korps er det heller ingen innbyttere - vi får spille like mye, alle sammen, sier han.

Til spørsmålet om det er et godt miljø i Sofiemyr skolekorps, er svaret enstemmig ja fra alle fire.

– Jeg har vært her i nesten ti år nå, for jeg begynte å spille i førsteklasse. Det er gøy å være med, og vi spiller mye variert musikk, sier Anders (15) på slagverk.

BRØDRENE KORPSHJERTE: Fire brødre, fire musikere, alle i Sofiemyr skolekorps - enn så lenge.

Saken fortsetter under bildet. 

– 17. mai er best!

Minstemann Eskil spiller kornett, snart trompet, og synes ikke det gjør noe at brødrene slutter etter hvert som de blir eldre, og at det til slutt kun blir han igjen.

– Jeg skal fortsette uansett! Og jeg gleder meg til 17. mai! Det er den beste dagen å spille i korps på! Og julaften, da. Korpsturene er også veldig morsomme, sier han engasjert.

Les også: Rampete sommerskole

Selv om han bare er ti år, har han rukket å bli dyktig både på kornett - og piano! Men den lille musikeren har andre planer for fremtiden:

FIRKLØVER: Dette bildet ble knipset den 17. mai i fjor, og de var selvfølgelig alle ute og spilte under nasjonaldagen!

– Jeg vil bli skuespiller, smiler han.

Vi ønsker brødrene Egge Jordheim lykke til på sin siste 17. mai sammen som Sofiemyr skolekorps-medlemmer. Spill så det ljomer!

Powered by Labrador CMS