GLEDER SEG: Christian Lund, Lene Almdahl, Synnøve Kongsrud, Knut Oppegård, Marianne Kjær, Tore, Gjedrem, Mona Wiger, Julie Christiansen, Tobias Giverholt og Lone Schrøder. i 17. mai-komitéen håper også at værgudene kliner til på 17. mai.

Slik blir 17. mai

Det nærmer seg nasjonaldagen! 17. mai-komitéen gleder seg stort til å feire dagen sammen med deg! Her er alt du trenger å vite om årets feiring!

17. mai-komitéen er klar, og det er nok garantert også folket. Det nærmer seg nasjonaldagsfeiring, og i år, som i fjor, skal hovedfeiringen være på torget på Kolbotn.
Dette er det fjerde året siden feiringen ble flyttet til Sofiemyr. Feiringen på Jan Baalsrudsplass har etablert seg hos folk, og har kommet for å bli.

– Feiringen på Kolbotn har blitt flott og samlende på alle måter. Det er flott å ha folk fra hele kommunen samlet for å feire dagen, i tillegg til de lokale arrangementene rundt i kommunen, som skolearrangementer, feiringen på Svartskog, Myrvoll og Greverud, og andre arrangementer tilknyttet hovedfeiringen, forteller årets 17. mai-komitée.

PS! Saken fortsetter under bildet!

Detaljer

I FJOR: Slik så det ut under fjorårets feiring. Det blir garantert like moro i år!

I disse dager legges de siste detaljene på årets program. Alt skal være perfekt planlagt. På 17. mai skal ingenting overlates til tilfeldighetene. Dette er en av årets viktigste dager, spesielt for de små, og da må alt klaffe.

Les også: Her er årets 17. mai-program

– Vi er fornøyde med årets program, og planleggingen av hovedfeiringen går lettere og lettere for hvert år. Med årene kommer erfaring, og de tilbakemeldingene vi får, er at de fleste er godt fornøyde med arrangementet slik det har blitt. Derfor har vi i år heller ikke gjort de helt store forandringene. Det meste er som i fjor, og så lenge folk er fornøyde med dette, er det nok best å ikke rokke for mye ved de tradisjonene som folk liker, sier komitéen.

PS! Saken fortsetter under bildet!

I FJOR: Slik så det ut under fjorårets feiring. Det blir garantert like moro i år!

Noen endringer

Programmet for hovedfeiringen og for lokalfeiringene kan du lese om i ukens avis, oavis.no og på kolben.no. Som du kanskje ser, er ikke endringene så mange, men noen justeringer er det.

Les også: Her er årets 17. mai-program

– Den «største» forandringen blir nok at flaggheisingen til speiderne blir flyttet fra Sentrumsbygget og bort til rådhuset på morgenen. I tillegg har vi i år valgt å inkludere russebussene enda mer i togbiten. Etter at bussene har kjørt gjennom sentrum, skal de stå inntil Pyramiden. Rekkefølgen i toget blir naturlig nok også noe annerledes i år enn i fjor, da vi  alltid har jubilerende skoler eller korps lengst frem i toget men utover det er det for det meste slik det var i fjor, forteller komitéen.

I FJOR: Slik så det ut under fjorårets feiring. Det blir garantert like moro i år!

PS! Saken fortsetter under bildet!

Gode råd

17. mai er en dag med tradisjoner, og slik skal det også være, men noen gode råd på tampen, er nok ikke å forakte.

– Det viktigste er gode sko. Vi anbefaler å utstyre barna med gode spasersko. Husk at det er begrensede p-muligheter i sentrum, så vi oppfordrer folk til å gå eller ta tog til Kolbotn. Toalettene er i Kolbens underetasje, og det er en samlingsplass for sanitet og barn som har kommet seg bort ved Kolbens hovedinngang. Det er også viktig å påpeke at det er svært viktig at foreldrene ikke tar barna ut av hovedtoget underveis. Vent til de kommer ned oppsamlingsplassene for hver enkelt skole. Se hovedprogrammet og informasjon fra skolene, råder medlemmene. 

Les også: Her er årets 17. mai-program

– I tillegg blir det satt ut benker for eldre og uføre, og Kolben er bemannet mellom klokken 11.00 og 13.30 for dem som trenger hjelp og info, sier de.
Det blir selvfølgelig rikelig med muligheter til å kjøpe mat og drikke fra salgsboder på torget.

HOVEDTALER: Sylvi Graham er årets hovedtaler under hovedfeiringen på Kolbotn.

– Støtt opp om de frivillige organisasjonenes arbeid og vit at både kontanter og elektroniske betalingsmidler kan benyttes hos de fleste, sier de.
Hovedtaleren

PS! Saken fortsetter under bildet!

Sylvi er hovedtaler

I FJOR: Slik så det ut under fjorårets feiring. Det blir garantert like moro i år!

Og så var det noe av det viktigste til slutt - nemlig hovedtaleren. I år er det Sylvi Graham som skal tale .

– Sylvi har vært en markant politiker både nasjonalt og lokalt, og var en av de store initiativtakerne til Kolben og utviklingen av Kolbotn sentrum. Mye av det vi ser av utvikling og som vi bruker og nyter på Kolbotn i dag, er på grunn av hennes initiativ og engasjement, så det er naturlig at Sylvi taler i år, sier de.

PS! Lurer du på programmet for årets feiring? Her er lenke til programmet for feiringen. Vi gleder oss! Klikk her!

Powered by Labrador CMS