ETTERFORSKER: Politioverbetjent, Rikke Hallgren ved Øst politidistrikt forteller om politiets teorier bak overfallet på en 18 år gammel jente ved denne boligblokken på Greverud.
ETTERFORSKER: Politioverbetjent, Rikke Hallgren ved Øst politidistrikt forteller om politiets teorier bak overfallet på en 18 år gammel jente ved denne boligblokken på Greverud.

Politiet jobber ut fra to teorier om drapsforsøket på Greverud

– Intern konflikt eller krise og spontan hendelse, sier politiet.

Publisert

Etterforskningen etter voldshendelsen på Greverud fortsetter for fullt,  etter at en atten år gammel kvinne ble for vold på Flåtestad på Greverud den 12. september. 

Kvinnen ble påført store skader, blant annet stikkskader, og ble bragt til sykehus. Kvinnen er nå utenfor livsfare. Seks personer i kvinnens familie ble pågrepet, og siktet for drapsforsøk og medvirkning til drapsforsøk.

Les også: Ingen av de siktede har erkjent straffskyld

I fengslingsmøte i går ba politiet om fire ukers varetekt for fire av de siktede. Hvor av to av ukene med full isolasjon. Follo tingrett tok til følge begjæringen. De to øvrige siktede er overført til barnevernets omsorg. Politiet opplyser at de ikke er kjent med eventuelle anker i saken.

To teorier

Politiet arebeider nå ut fra to hovedteorier bak drapsforsøket på kvinnen. 

– Vi etterforsker dette som et tilfelle av grov familievold, sier Rikke Hallgren politioverbetjent i Øst politidistrikt.

ETTERFORSKER: Politioverbetjent, Rikke Hallgren ved Øst politidistrikt.
ETTERFORSKER: Politioverbetjent, Rikke Hallgren ved Øst politidistrikt.

– Per nå har vi to hovedteorier vi jobber ut fra. Den ene er at voldshendelsen er resultat av en konflikt eller krise internt i familien. Herunder undersøker vi hva som kan ligge bak denne konflikten. Alternativt at voldshendelsen er av mer spontan karakter. Uten større foranliggende årsaker, sier hun. 

Les også: Forsøkt drept av familiemedlemmer

Politiet gjennomfører flere avhør av fornærmede, mistenkte og vitner, og teknisk gjennomgang av datamateriale er i gang.

– I tillegg gjennomgår vi bosted og området rundt Flåtestadveien etter flere spor som kan belyse saken. Blant annet er våpenet kvinnen ble stukket med ennå ikke funnet. Arbeidet med dette fortsetter utover dagen og helgen, opplyser hun.

Erkjenner ikke straffskyld

HER SKJEDDE DET: Det var ved denne blokken på Flåtestad at drapsforsøket skjedde..
HER SKJEDDE DET: Det var ved denne blokken på Flåtestad at drapsforsøket skjedde..

Av de fire siktede shar ingen erkjent straffskyld. To av de totalt seks siktede er overført til barnevernet.

Faren til kvinnen sier han ikke medvirket til dette på noen måte, forteller mannens forsvarer, Harald Jahren. 

Les også: Seks personer er pågrepet

– Det han sier er at han ikke har vært med på å begå noe drapsforsøk, og heller ikke vært med i noen planlegging til drapsforsøk eller medvirkning, sier Jahren.

Forsvareren sier mannen reelt sett ikke har noen formening om hva som har skjedd, og opplyser at mannen tar det veldig tungt og sliter psykisk etter episoden. 

Ønsker tips

Politiet ønsker kontakt med eventuelle vitner eller andre som kan ha viktige opplysninger i saken. 

– Vi fortsetter arbeidet med saken utover helgen, og ønsker derfor fremdeles tips fra folk som har sett selve hendelsen, og som kan kaste lys over hendelsesforløpet. Åstedet er Flåtestadveien 8 – 10 i tidsrommet kl. 18.30 – 19.00 12.09.17. Ta kontakt med politiet på telefon 64 85 16 00, avslutter Hallgren.

Powered by Labrador CMS