SEKS PAR MED SKILT: På bildet ser du ett av de nye skiltene, som ble satt opp torsdag forrige uke, her i krysset Sætreskogveien/Myraparkveien. Foto: Ragnar Dahl

Derfor økte fartsgrensen på Oppegård

Fartsgrensen i Sætreskogen økte plutselig fra 30 til 50 kilometer per time da kommunen satte opp seks nye skilt torsdag forrige uke.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag forrige uke fikk Oppegård Avis tips om et nytt trafikkskilt som dukket opp i krysset Sætreskogveien/Myraparkveien på Oppegård. Ragnar Dahl (80), som bor i området, er en av dem som stusset over det nye skiltet.

FRA 30 TIL 50: Skiltet heter fartsgrensesone opphevet. Siden det stod tallet 30 på det nye skiltet, skulle den nye fartsgrensen bli 50 kilometer per time, som er den laveste generelle fartsgrensen i Norge. Foto: Ragnar Dahl

– Hva blir da fartsgrensen videre oppover i Sætreskogen? lurte han på.

80-åringen fra Oppegård påpeker at det var kona hans som ble oppmerksom på det nye skiltet. Det heter "fartsgrensesone opphevet".

– Helt vanvittig

Siden det stod tallet 30 på det nye skiltet, skulle den nye fartsgrensen bli 50 kilometer per time, som er den laveste generelle fartsgrensen i Norge.

– Hele området har hatt 30 kilometer per time som fartsgrensen i mange år. Det ville ha vært helt vanvittig å endre den til 50-sone i et område uten fortau, sier Dahl.

Vann- og avløpsprosjekt

I forbindelse med saken kontaktet Oppegård Avis kommunen lørdag forrige uke, men svaret har ikke kommet før i dag.

Ifølge Gry Larsen, som er virksomhetsleder for Vei og park i Nordre Follo, ble det satt opp flere skilt i det aktuelle området forrige uke.

– Skiltene ble satt opp av kommunen på torsdag i forbindelse med et vann- og avløpsprosjekt i området, men det kunne ikke stå nye soneskilt i en allerede etablert sone. Skiltene ble derfor fjernet, sier Larsen.

Feil på en godkjent skiltplan

– Prosjektet gjelder Sætreskogen VA der kommunen har rehabilitert 650 meter med vann- og avløpsledninger. Vann- og avløpsledningene er ferdig lagt, veiene er asfaltert og prosjektet er snart ferdigstilt, sier Tom Schei, som leder virksomheten Vann og avløp i Nordre Follo.

Han understreker at det ikke var til hensikt å oppheve en 30-sone i det aktuelle området.

– Det var en feil på en skiltplan som ikke ble oppdaget, og skiltplanen var godkjent, sier Schei.

Ifølge ham dreier det seg om seks par skilt med "fartsgrensesone opphevet", som økte fartsgrensen i Sætreskogen fra 30 til 50 kilometer per time.

– Skiltene ble satt opp torsdag forrige uke. Veiavdelingen, som fikk beskjed om feilen, fjernet nesten alle skiltene dagen etter. De siste skiltene ble fjernet mandag denne uken, sier Schei.

Powered by Labrador CMS