5 PÅ GATA: Denne kvintetten fikk spørsmål om russefeiring da vi traff dem på Kolbotn Torg.

– Jeg har vært ung og gal selv

Vi spurte 5 på gata om russen bare bør kjøre på eller om de rett og slett må skjerpe seg.

Publisert

Russetid. For noen en pest og en plage, for andre lyden av lykkelig ungdomstid. Hvert eneste år dukker sakene om russ opp i media og på Facebook går diskusjonen om musikkstøy, rusbruk og utenforskap.

Vi sendte ut vår faste 5 på gata-reporter Anine Johnsen, som selv er russ i år, med følgende spørsmål: Bør russen bare kjøre på, eller bør de skjerpe seg?

Ikke uventet var det store forskjeller i svarene.

Kjell Johnsen (64), Kolbotn:

– For meg går det helt fint. Jeg har hørt et par russebusser de siste dagene, men ikke noe som har plaget meg. Jeg har vært ung og gal selv, så jeg skjønner jo at ungdommen vil feire 13 års skolegang. Også er jo ikke russetiden en så stor del av året heller.

Anne-Grete Eriksen (70), Solbråtan:

– Jeg synes de bør kose seg og ha det bra. De har gått mange år på skolen og jeg synes de fortjener å feire det. De kjører forbi gaten noen ganger, men det plager meg ikke, for jeg sovner igjen med en gang. Om man har små barn som våkner av musikken, så kan jeg jo skjønne at det kan være plagsomt.

Bente Isaksen (64), Kolbotn:

– Bussene bør nok skjerpe seg litt, det er litt mye festing og drikking. Jeg har voksne barn som også har vært russ, og vi må gjennom det hvert år, men de siste årene synes jeg det har blitt verre. Det er all den dopen som har blitt så vanlig, som er det verste.

Christen Settemsdal (71), Kolbotn:

– De bør skjerpe seg og få litt strengere rammer. Jeg synes det beste hadde jo vært å sette et forbud mot disse russebussene. For de som bor i nærheten av stedene russen stopper, er det nok veldig irritabelt, og det er av god grunn. Jeg synes også russetiden ikke trenger å være så lang. I min tid var russetiden mye kortere, og vi hadde det nok minst like gøy.

Kari Wang (67), Kolbotn:

– Jeg synes russen bør skjerpe seg. Det er litt mye herjing, og jeg tror de hadde hatt det like gøy om de hadde skjerpet seg litt. Hærverk osv. synes jeg er veldig unødvendig, og i noen områder blir det rett og slett for mye støy. Derfor synes jeg det burde settes en grense for hvor lenge man kan holde på i løpet av døgnet.

Hva mener du? Ta debatten da vel!

Powered by Labrador CMS