Hva er folkets MGP-favoritter?

5 PÅ GATA: Vår utsendte var tydeligvis i MGP-rus denne uka, så denne gangen lurer vi på hva som er folks favoritt gjennom tidene.

Publisert

I helgen ble det klart at det er artisten Alessandra som er vinneren av Melodi Grand Prix 2023. Det betyr også at Eurovision 2023 i Liverpool venter for artisten som fremførte låten for «Queen of Kings».

Om den har vinnersjanser skal ikke Oppegård Avis bedømme, men at MGP og Eurovision fortsatt har en sterk posisjon i det norske folk, er det ingen tvil om. Vår utsendte reporter stilte derfor spørsmål denne uken om hva som er folks favoritt-MGP-låt gjennom tidene.

Leyla Taylan (18), Sofiemyr:

– Jeg synes Queen of Kings av Alessandra som vant i år var bra. Den er fengende, og jeg har hørt mye av den på TikTok. Jeg tror den kan gjøre det ganske bra i Eurovision. MGP er morsomt å se på, men jeg så mer på det da jeg var yngre.

Neste intervjuobjekt var ingen MGP-fantast, men han har likevel en norsk favoritt gjennom tidene:

David Bleich (25), Kolbotn:

– Jeg har ikke sett MGP på mange år, men min favoritt gjennom tidene må bli Fairytale av Alexander Rybak. Inntrykket mitt av MGP er at det har blitt mye rart de siste årene.

Vi må nesten si oss enige med den siste setningen der, David. Hva så med neste intervjuobjekt? Også her er det en norsk favoritt, men her må vi noen år tilbake i tid.

Stein Weber (69), Hellerasten:

– La det svinge av Bobby Sox er min MGP-favoritt gjennom tidene. Jeg har egentlig ikke sett noe særlig på MGP de siste årene. Nå er det så mye annet man kan se på, som kanskje er litt mer spennende. I tillegg synes jeg ikke programmet har det samme «familiefokuset» som det hadde før.

Kanskje er også vårt neste objekt enig i akkurat det, for hun lot like godt være å se på så mye i år.

Anita Gaborg (59), Kolbotn:

– Jeg hørte noen av de første sangene under MGP i helgen, men synes det var en ganske dårlig start, så jeg så faktisk ikke på det i år. Favoritten min opp igjennom er da Tix vant, med Fallen Angel i 2021.

Heller ikke Tonje fra Kolbotn ble veldig imponert over nivået i år, men plukker ut en gjeng italienske rockere på sin toppliste.

– Tonje Indseth (45), Kolbotn:

Jeg så på noen av de første MGP-rundene, men jeg skal være ærlig å si at jeg ikke synes nivået var så bra i år. Nå har man i tillegg så mange andre alternativer å se på, som The Voice og Idol, og der synes jeg nivået er bedre. Vi har veldig mange gode norske artister, men jeg føler ikke at det kommer helt frem i MGP. Jeg følger likevel alltid med på Eurovision, særlig etter at Måneskin vant. De er favorittene mine.

Powered by Labrador CMS