REAKSJONSTERK: Tidligere Kolbotn IL- og Bækkelaget SK-spiller Kristian Sæverås blir Aalborg-spiller til sommeren. Aalborg er meget fornøyd med kjøpet

Malmö-stjerneskudd til Aalborg

Sæverås skal til danske klubben Aalborg Håndbold til sommeren. Nordmannen har skrevet under treårskontrakt.

Publisert

Sæverås spiller til daglig i HK Malmö Handboll, og står notert for fire A-landskamper for det norske håndballslandslaget.

Etter kun en halv sesong i den svenske klubben, ble det 18. januar offentliggjort at sin håndballkarriere skal fortsette i Danmark etter sesongslutt i Sverige.

Les også: Kolbotn-gutt debuterer i håndball-EM

Trives

Sæverås forteller om oppholdet i svenske Malmö.

–  Jeg har det veldig fint i Sverige, og trives i Malmö. Jeg liker byen. HK Malmö er en fin klubb å spille i. Har nå spilt en halv sesong, og det har gått veldig bra for min egen del, sier Kolbotn-gutten.

HK Malmö ligger for øyeblikket på 3. plass i Handbollsligan, den svenske Eliteserien for håndball.

Saken fortsetter under bildet!

STOR REKKEVIDDE: Ifølge Wikipedia står Kristian Sæverås hele 199 centimeter over bakken!

 

Har utviklet seg

Ifølge Kolbotn-gutten er håndballkamper i Handbollsligan tøffere enn i den norske Eliteserien, og forskjellen på kvalitetsnivået har bidratt til sin utvikling.

–  Jeg har utviklet meg mye det siste året. Jeg har blitt mer erfaren med tøffe matcher på et høyere nivå enn i Norge på flere vis, men det har ført til at jeg får mindre tid til å trene styrke og kondis enn det jeg gjorde i Norge. Jeg har også blitt tøffere mentalt, sier Sæverås.

Les også: Håndballtalent på banen

Han mener at han er nå bedre rustet til å takle press og forventninger. Han tilføyer også at interessen for herrehåndball i Sverige og Danmark er mye større enn det er i Norge, og at det er mange flere på tribunen. Håndballklubbene i våre naboland har også bedre økonomi ifølge Sæverås.

Førstevalg?

Sæverås sier selv at han står overfor en tøff utfordring dersom han skal bli førstevalg i Aalborg.

–  Jeg skal bidra med masse energi og redde mange baller. Så får vi se hvilken rolle jeg får. Men jeg skal vise meg fra min beste side fra dag én, sier han.

IMPONERER: Denne mannen har storspilt i HK Malmö. Han har også fire landskamper på herrelandslaget.

Les også: Seier og tap i Bringserien

Fortid

Sæverås gikk gradene i Kolbotn håndball. Han mener at mange har hjulpet med å komme dit han er nå.

–  Jeg spilte i Kolbotn til jeg var 16. Der hadde jeg veldig flinke trenere rundt meg. Ole Schjødt-Osmo og Petter Tusvik som var mine trenere i Kolbotn. De var med på å gjøre det veldig gøy å drive med håndball. Jeg var også så heldig at jeg hadde en egen målvaktstrener i Steinar Fløttum. Uten dem er det ikke sikkert jeg hadde spilt håndball i dag. Etter tiden i Kolbotn spilte jeg ett år i Follo og to år i Bækkelaget SK. I BSK hadde jeg en fantastisk dyktig trener i Jan Karlsson, som også har betydd mye for meg, sier han.

Ambisiøs

Malmö-spilleren har tro på sine egne ferdigheter.

–  Jeg har jo en drøm om å spille meg frem til en fast plass på landslaget, og føler selv jeg er på god vei. Utenom skader kommer alt an på meg, og hva jeg legger ned i innsats, avslutter han.

Les også: Klare for returoppgjøret!

Han mener at det har mye å si i hvor langt han kan nå i håndballverden.

Powered by Labrador CMS