NYTER SUKSESSEN: Der andre bibliotek sliter med både utlån og besøk, kan biblioteksjef Aase-Liv Birkenes og kollega Hans Martin Enger kosntantere at Oppegård bibliotek er i vekst!

Biblioteket mot strømmen

Tross mørke påstander om at bibliotekets tid er på vei inn i historiebøkene, er det ett bibliotek hvor utlånet faktisk øker, og det ganske mye også!

Publisert

Mange tenker kanskje at folket har gått over bare til digitale plattformer, og at biblioteket er avleggs og på vei inn i historiebøkene. 

Dette stemmer ikke, i hvert fall ikke for Oppegård bibliotek. Der har både aktiviteten og utlåns-mengden økt ganske radikalt de siste årene, spesielt i barne- og ungdomsavdelingen.

PS! Les mer om høstprogrammet i biblioteket i papirutgaven av Oppegård Avis den 8. september. Klikk i videovinduet for en liten smakebit. Der forteller bibliotekarene om sine favoritter på høstens program!

Massiv økning

De tre siste årene har utlånet i biblioteket økt med åtte prosent, og besøket har økt med 5,5 prosent! Det er likevel de unge som står for den største økningen.

For eksempel i  sommermånedene i fjor økte utlånet til barn og unge med hele 10,6 prosent sammenlignet med 2014, og økningen fortsetter i år. 

I sommermånedene i år har økningen vært ytterligere 13,1 prosent.

– Biblioteket i Oppegård er mer enn bare en plass for bøker. Det er en samlingsplass for både liten, voksen og gammel. Vi har et sterkt fokus på brukerne, og tror vi er et viktig supplement til de andre aktivitetene i kulturhuset, sier biblioteksjef Aase-Liv Birkenes. 

– Jeg tror at beliggenheten også har noe å si, i tillegg til at vi er et bibliotek med mer enn bare bøker. Å ligge midt i kommunens sentrum og i samme hus som andre aktiviteter, er en fordel, sier hun.

NYTER SUKSESSEN: Der andre bibliotek sliter med både utlån og besøk, kan biblioteksjef Aase-Liv Birkenes og kollega Hans Martin Enger kosntantere at Oppegård bibliotek er i vekst!

Høstprogram

Sammen med sine kollegaer, som Hans Martin Enger, har Birkenes lagt ferdig høstprogrammet i biblioteket, som skal gjøre at både besøket og utlånet skal øke ytterligere.

– Vi har et bredt og godt høstprogram med noe for alle, som har flotte navn og mange opplevelser, i tillegg til utlånet av bøkene. Her er det noe for alle, og det blir mye som skjer i tiden som kommer, lover Birkenes. 

I tillegg kommer en nyhet senere i høst som garantert vil sette brukerne ytterligere i aktivitet. Den kommer vi tilbake til i en senere utgave av Oppegård Avis!

Powered by Labrador CMS