NORGES STØRSTE: Fjellhallen på Greverud huser Norges største innendørsanlegg for sandvolleyball. Nå vil Skatteetaten slå selskapet konkurs.

Begjært konkurs etter moms-sommel

Skatteetaten har levert inn konkursbegjæring for den populære Fjellhallen på Greverud. 

Publisert

I helgen ble det offentlig kjent at Fjellhallen AS, som eier den populære fjellhallen på Greverud, er begjæret konkurs. Det var regionavisen ØB som var først ute med saken, og ifølge domstol.no skal saken opp til behandling 15. januar i Follo og Nordre Østfold Tingrett. 

Skal gjøre opp

Fjellhallen AS leier blant annet ut lokaler til Abox AS, som mange kjenner til som et treningssenter i fjellhallen på Greverud. 

Vegard Høidalen, tidligere OL-deltaker for Norge i nettopp beach volley, er daglig leder for anlegget og den som har drevet det de senere årene. Han bedyrer at situasjonen er under kontroll, selv om Skatteetaten er på nakken hans.

– Vi kommer til å ordne opp i dette, og Fjellhallen kommer ikke til å gå konkurs. Vi har midler til å gjøre opp for oss, men vi måtte strekke strikken langt. Vi skulle derfor veldig gjerne foruten denne saken i media, men Staten er hensynsløs i forhold til små og mellomstore bedrifter i næringslivet. Det er ikke mye hjelp å få der, sier Høidalen på telefon. 

FJELLHALLEN: Her inne finner vi treningsenteret, Abox, tennisbaner, Norges største sandvolleyballanlegg og en rekke andre baner.

Problemene startet under pandemien

I enhetsregisteret kan vi se at Fjellhallen AS mottok varsel om tvangsoppløsning både 14. mai 2021 og 17. mars 2023, men siste års årsregnskap ble godkjent 11. april 2023.  Da Oppegård Avis tok kontakt med selskapet på vårparten, ble det formidlet at regnskapet var ferdig og ville bli levert i løpet av de neste dagene, altså at situasjonen ikke var dramatisk.

Mandag formiddag forteller Høidalen at det primært er tre ting som har gjort at de har havnet der de er i dag. 

– Det er ingen tvil om at vi skylder staten penger, men det har vært en del ting utenfor vår kontroll som har skapt problemer. Det startet tilbake under pandemien, hvor alt ble stengt. Fjellhallen fikk ingen støtte den gangen. Senere dukket det opp noen elleville strømpriser hvor vi fikk enorme strømregninger. Nå sist, under «ekstremværet Hans» fikk vi en vannlekkasje som gjorde at vi måtte holde stengt en periode, forklarer han til Oppegård Avis. 

ABOX: På innsiden av disse solide dørene er det både treningssenter og et topp moderne sandvolleyball-anlegg.
Powered by Labrador CMS