FREDFULT: Ja, det så fredfult ut på Østre Greverud denne dagen i mai, men for spillerne var det tider alt annet enn fredelig.

En del titalls tilskuere kunne til slutt slippe jubelen løs

Allerede etter 60 sekunder fryktet Oppegård G2009 dundrende stortap på eget kunstgress. Med blod på drakta, knotter i ansiktet og en innsats av de sjeldne var snuoperasjonen et faktum.

Publisert

Det var spenning i lufta da G2009 gjorde seg klare til årets først kamp i Adidas Cup 2024 mot Storhamar. Med god støtte fra en trofast supportgjeng på tribunen, og den siste hiten fra Einar D. & The Digitals dundrende fra soundboxen, så var det jo nødt til å bli vakker fredagskveld på Østre Greverud kunstgress.

En prestisje turnering for mange klubber

Adidas Cup er en å anse som en prestisjeturnering for mange klubber, og med motstandere som Storhamar, Stabæk og Nordstrand er det ingen tvil om at våre gutter har havnet i en tøff gruppe. Men med ØGK som hjemmebane er jo alt mulig.

Turneringens første kamp ble spilt under strålende forhold fredag 3.mai. Motstander var Storhamar, som kanskje er mest kjent for å spille ishockey. Men de kan spille fotball også. Storhamar gikk på et 4-2 tap hjemme for Stabæk for to dager siden, så vi antok de var revansjelystne.

Scorer etter et minutt

Og de startet bra, allerede etter 1 minutt skårer de, og vi begynner å frykte stortap. Men Oppegård spiller mye fin fotball og gir full innsats. Etter 7 minutter får Kristian bra treff fra ca. 25 meter og i mål. Samme "mann" får en fantastisk gjennombruddspasning fra Aksel i det 17.min, Kristian slår den forbi keeper og 2-1.

Etter 57 minutter er vi like langt etter et Storhamar langskudd. Skal vi være fornøyd med uavgjort ? Nei. Oppegård kjører på og etter 70 minutter slår Håkon WF en lang pasning opp til spissen Magnus som iskaldt slår den forbi keeper og i mål. Noen svært nervepirrende minutter før en del titalls tilskuere kan slippe jubelen løs.

Blod på drakt

Det var en morsom og spennende kamp. Det er sjanser til begge lag, men i perioder tildels stygt spill, som dommeren tillater. Noen fikk merker i ansiktet etter knotter, andre med drakta full av blod etter spark i hodehøyde. Så vi kan trygt si at Oppegård blødde for drakta, og det var en innsats i denne kampen vi sjelden har sett.

Vi gleder oss til neste hjemmekamp i Adidas Cup mot Stabæk 23.mai kl.19:00. Det er bare å komme for det er alltid en fordel med den 12. spilleren. Så takk til alle som møtte opp til kampen mot Storhamar