HÅND I HÅND: Full jubel etter god kamp mot Kongsvinger.

Rundspilte Kongsvinger i «NM»

Kolbotns G-14 førstelag, fikk denne uken besøk av Kongsvinger i Adidas Cup, også kalt uoffisielt NM.

Av: Pål Eidsten, leser

Kolbotn hadde rett før sommerferien tapt for Nordstrand i første puljekamp, så det var viktig å vinne denne kampen for å ha alt i sine hender før siste puljekampmatch mot Hasle-Løren.

Fra første fløytesignal var det lett å se at denne kampen betød mye for gutta i hvitt. De gikk ut i hundre og tok nærmest kvelertak på gutta fra hedmarken.

Lekker skru

Etter 5 minutter fikk Kolbotn frispark på hjørnet av 16-meteren. Simon Aga fikk ansvaret, og ballen ble lekkert skrudd inn i keepers venstre hjørne. 1-0 til Kolbotn og god stemning på tribunen fra de snaut 100 som omkranset banen. De mange tilreisende i rødt hørte vi mindre fra.

Hjemmelaget fortsatte det høye presset, men etter 17 minutter, og totalt mot spillets gang, skulle underlaget spille de hvitkledde et ordentlig puss. Kolbotns keeper skulle bare klarere et tilbakespill, men en ny lapp med kunstgress førte til at ballen spratt over keepers fot og inn i mål. Her må rett og slett kommunens banemannskap ta skylda

HØY STEMNING: Sååååå deilig er det å vinne i Adidas Cuo, også kjent som uoffisielt NM.

Etter denne scoringen kom bortelaget mer med i kampen, og man kunne se at denne uheldige utlikningen kvernet rundt i hodene til Kolbotngutta.

Sakte men sikkert tilrev Kolbotn seg initiativet igjen, og rett før pause fant Elias Waaden kaptein Jakob Hauksson, og han trillet lekkert inn 2-1 til hjemmelaget. Fullt fortjent.

Driblefant på ferde

Andre omgang startet akkurat som den første og det tok ikke lang tid før Kolbotns eminente driblefant Elias Waaden kranglet inn 3-1. Kongsvinger fikk i lange perioder ikke låne ballen, og midtveis i omgangen plasserte Andreas Lundin inn 4-1. Etter dette var det tydelig at Kongsvinger begynte å bli slitne, og Kolbotn fikk store rom å boltre seg i på midtbanen. Som et resultat av dette spilte KIL-gutta seg frem til en haug av sjanser, men ballen ville ikke i mål og kampen ebbet ut med en kontrollert seier.

Alt i alt en godt gjennomført kamp fra Kolbotngutta, og det var lett å se at de hadde vedlikeholdt formen i løpet av ferien. Guttene i rødt fikk nok en lang tur hjem til de dype skoger, vel vitende om at de tross alt var heldige som unnslapp et mye større tap.

Neste kamp i NM spilles onsdag 25. august borte mot Hasle-Løren. Med seier her er Kolbotn videre.