FIKK SOM FORTJENT: Kyrre Riis (til høyre) har imponert med sitt utrettelige engasjement.

Gjev pris til Kyrre Riis

Fikk Akershus idrettskrets (AIK) frivillighetspris for 2016!

Publisert

Kyrre Riis fra Kolbotn idrettslags basketgruppe ble torsdag 21 september tildelt Akershus idrettskrets (AIK) frivillighetspris for 2016.  Det var Torgrim Bilstad fra AIKs styre som delte ut prisen.

Ildsjel

Kyrre Riis har ledet basketballgruppa i Kolbotn idrettslag siden 1994. Nå har han fått prisen i konkurranse med 240.000 medlemmer fra 670 idrettslag. 

Les også: Våre lokale helter ble hedret

– Kyrre har vært en stor ildsjel og pådriver for basket i vårt område. Han har spesielt vært opptatt av å utdanne de unge og oppfordre unge til å ta forskjellige kurs som leder, dommer- og trenerkurs. Hans arbeid for å inkludere alle har gjort Kolbotn Basket til en mangfoldig gruppe, og han har vært spesielt opptatt av å få med jenter fra innvandrerfamilier. Det er verdt å nevne at det var hans innsats som bidro til at Kolbotn fikk gjennomslag for at det nå er tillatt for unge jenter å spille med hijab i seriekamper, opplyser daglig leder Harald Vaadal i KIL. 

Har imponert klubben

Det er som kjent stor mangel på innendørs anlegg og Kyrre Riis har gjort en stor jobb for å lage et tilbud også i kommunens gymsaler. Han har fulgt opp treninger gjennom å være til stede og åpne og lukke på skolene. Han har også i stor grad påsett at salene har vært ryddige både før og etter trening. Dette er tidkrevende oppgaver og det viser litt av det ekte engasjementet som Kyrre har. 

Les også: Gratulerer med Frivillighetsprisen, Helle!

– Basket har blitt en foregangsgruppe som har blitt lagt merke til langt utenfor kommunens grenser. Uten Kyrre hadde det ikke vært noen basketgruppe slik vi kjenner den i dag. Kyrre har imponert oss med sitt engasjement. Det er bare å gratulere, sier Vaadal.

Powered by Labrador CMS