KLAR FOR Å GI ALT: Nicholas Wilkinson er valgt inn som stortingsrepresentant for SV på Akeshusbenken. Han gleder seg til dette.

– Tusen takk, Oppegård!

Nicholas Willkinson (SV) blir Oppegårds eneste politiker på Stortinget etter årets valg. Han gleder seg stort til å snakke Oppegårds sak i maktens høyborg.

Publisert

– Å, herregud, Oh My God! Yes! Jeg er så glaaaaaaaaaad!

Dette er de første ordene fra Nicholas Wilkinson når Oppegård Avis ringer for en kommentar på årets valgresultat.

SV har gjort et brakvalg, både lokalt og nasjonalt, og resultatet innebærer en stor nyhet for politikeren fra Oppegård: Han har fått ny jobb, som stortingsrepresentant for Akershus.

Brakvalg

Her i Oppegård fikk SV 7,4 prosent, som er opp 3,3 prosentpoeng fra forrige Stortingsvalg, mens nasjonalt fikk partiet 6,0 prosent, som er opp 1,2 prosent.

Les også: – En grisete valgkamp, mener folk

VALGKAMP: Wilkinson har mye energi, og brukte mye av den under årets valgkamp..

Partiet ble dermed en av årets valgvinnere, men en av dem som kanskje er mest fornøyd, er Nicholas Wilkinson fra Oppegård. Han har nemlig fått det han ønsker seg og drømmer om: En plass på Stortinget. 

– Selvfølgelig er jeg glad, men det er også en delt følelse. Jeg er veldig stolt av resultatet, både lokalt i Oppegård og nasjonalt, men samtidig hadde jeg håpet vi skulle få en ny regjering som jobbet for å kutte klimagassene og for mer rettferdighet og en jevnere fordeling, sier Wilkinson. 

Les også: Slik stemte Oppegård-folk

– Det som også er fantastisk, er at dette også speiler skolevalget. Mange tenkte kanskje at fraværsgrensen var det eneste som avgjorde der, men det at de unge stemmer omtrent som de voksne, viser igjen at ungdommen er opptatt av mer og skal tas på alvor, sier han.

PS! Saken fortsetter under videoen! Der kan du se Wilkinson og partiet hans sitt stunt for å lokke velgere til å tenke miljø og rensing av Kolbotnvannet

Klikk play for å se video

Gleder seg

Han gleder seg til å ta fatt på oppgavene. 

– Det blir nok utfordrende å føre politikken slik det nye Stortinget blir, men vi har tenkt å imøtegå den nye regjeringen i sak på sak, og i votering etter votering. Vi i SV har nå en mye større gruppe og har større muligheter til å påvirke Stortinget enn før, sier Wilkinson.

KLAR FOR Å GI ALT: Nicholas Wilkinson er valgt inn som stortingsrepresentant for SV på Akeshusbenken. Han gleder seg til dette..

Han tror Taraldrud-saken, miljø- og skolesakene har vært viktige for folks valg lokalt.

Han inntar ikke sitt nye kontor før Stortinget åpnes i slutten av september.

– Det første jeg skal gjøre, er å ta en selfie, ler han.

Les også: Marit (104) er kommunens eldste velger - og en av de mest engasjerte!

– Nei, men fra spøk til alvor, jeg gleder meg virkelig til å vise Oppegård-folk at jeg mener alvor med alt jeg har sagt i valgkampen. Til å vise folk at jeg ikke bare har blitt valgt for min egen del, men for at jeg virkelig skal kjempe for de lokale sakene og være Oppegårds stemme på Stortinget. Det er viktig å vise velgerne at man mener alvor, og det har jeg tenkt å gjøre, selv om det kan bli tøft slik det nye Stotinget blir, sier han.

Han påpeker viktigheten med at han skal snakke folks sak, og ber folk engasjere seg også nå etter valget.

– Det er innbyggerne som har valgt meg inn, og jeg kommer til å snakke innbyggernes sak, så kontakt meg på e-post, telefon og på SMS, sier han.

Støtte hjemme

Når han nå får ny jobb, er det med støtte hjemmefra fra mannen og forloveden Sebastian Forbes.

Les også: Her er valgresultatet for Oppegård

Klikk play for å se video

– Det er klart det er utfordrende å være sammen med en som er så dypt inne i politikken i tillegg til at vi bor langt fra hverandre, men han støtter meg veldig i mine valg og er politisk engasjert.Det går i det hele tatt mye i politikk i vårt forhold, men
det er bra, sier Wilkinson.

PS! Se også reprise fra valgdebatten på Kolbotn torg, hvor Nicholas Wilkinson deltok.

 

Powered by Labrador CMS