NATURLIG UNGDOM: Fra venstre står lokallagsleder Jenny Jæger, Lars Bjergene, Marius Kårevik, Ela Nilsen, Einar Runde Saxegaard, og Ludvig Bjørkås. Andre som deltok på aksjonen, men ikke var med på bildet, var Katja Brødholt, og Morten Hansen.

Stod opp 05:45 for å feire miljøvern

Oppegård Natur og Ungdom begynte klimafestivalen med å stå opp grytidlig for å aksjonere.

Publisert

Jenny Jæger, lokallagsleder i Oppegård Natur og Ungdom Oppegård stod grytidlig opp i morges med syv andre miljøengasjerte ungdommer for å aksjonere på Kolbotn med boller. 

Les også: Roald Amundsen utvider tilbudet

I forbindelse med den nye regjeringen er det bestemt at det blir fire år uten oljeboring utenfor Nordland, og det var Oppegårds klimaengasjerte ungdom svært fornøyde med!

BRENNER FOR EN GRØNN FREMTID: Jenny Jæger, lokallagsleder i Oppegård Natur og Ungdom.

...til tross for at Oppegård er mer enn 1400 kilometer unna.

– Folk var interesserte, og det var naturligvis mange delte meninger, sier hun. 

Fire nye oljefrie år

– Vi hadde aksjon i morges i rushtiden for å få oppmerksomhet rundt oljeboringen. Det vil si, den oljeboringen som uteblir! Vi feirer nemlig at det blir fire nye år uten oljeboring i de sårbare områdene i Lofoten, Vesterålen og Senja, sier hun.

Les også: Arrangerer bokbindingskurs

De delte ut gratis boller og flyers i de mørke, kalde morgentimer før de selv måtte dra på skolen. 

– Jeg stod opp kvart på seks i morges for å ha aksjonen. Heldigvis hadde jeg fritime første time på skolen i dag. Men det var absolutt verdt det, sier Jæger.  

Saken fortsetter under bildet. 

NATURLIG UNGDOM: Fra venstre står lokallagsleder Jenny Jæger, Lars Bjergene, Marius Kårevik, Ela Nilsen, Einar Runde Saxegaard, og Ludvig Bjørkås. Andre som deltok på aksjonen, men ikke var med på bildet, var Katja Brødholt, og Morten Hansen.

 

Klimafestival

Det er andre dagen i den nasjonale Klimafestivalen, som varer fra 17. -28. januar. I Kolben skal dette markeres på lørdag med konsert og en åpen samtale med Natur og Ungdom.  

Med på aksjonen var også Lars Bjergene, Marius Kårevik, Ela Nilsen, Einar Runde Saxegaard, Ludvig Bjørkås, Katja Brødholt, og Morten Hansen.

Les også: Sjekk den hjemmelagde vinterparken!

Hun sier at de er nok kjent for å være kritiske, og "klage" på mye, og at det derfor var fint å kunne feire noe og spre positivt budskap. Men de miljøbevisste ungdommene sier seg ikke fornøyde med det:

– Vi skal kjempe for varig vern av området, sier den engasjerte 18-åringen. 

Powered by Labrador CMS