HADDE SJANSEN: Ingrid Kvernvolden var farlig frempå mot RBK, men fant ikke nettmaskene. Her fra kampen mot Røa i forrige serierunde.
HADDE SJANSEN: Ingrid Kvernvolden var farlig frempå mot RBK, men fant ikke nettmaskene. Her fra kampen mot Røa i forrige serierunde.

– Dette var fremgang

Til tross for tomålstap mot RBK ser KIL-trener Aleksander Olsen klare tegn på fremgang. Nå er alt fokus rettet mot Stabæk.

Publisert Sist oppdatert

Kolbotn var ikke levnet spesielt gode muligheter før bortemøtet mot Rosenborg i Trondheim, forrige helg. Og det tok da heller ikke mange minuttene før hjemmelaget oppskriftsmessig tok ledelsen. Likevel er det ingen slagen KIL-trener som gjør opp status med Oppegård Avis.

– Ja, vi taper, men det var egentlig en fornuftig og god bortekamp av oss. Vi får en verst tenkelig start når vi havner under etter seks minutter, og de to målene vi få mot oss er for lette. Likevel mener jeg førsteomgangen var ok, selv om RBK var best. I pausen gjorde vi noen justeringer som ga oss mer kontroll, og de første 30 minuttene av andreomgang mener jeg vi var det beste laget, sier Olsen.

Fikk ekspert-ros

Det er kanskje typisk trenerprat å lete etter positive punkter, men Olsen får støtte av NRK-ekspertene som fulgte kampen.

– Jeg merket meg at vi fikk litt ros av panelet til NRK som mente det var en positiv og ryddig bortekamp. De opplevde at avstanden mellom RBK og oss er mindre nå, enn da vi møttes i fjor. Det er jeg enig i, sier han.

Spesielt gledelig var andreomgangen.

– Da hadde vi ballen mest og trykket RBK bakover. Vi fikk til det høye presset vårt og skapte problemer for dem. Det var en jevn kamp med sjanser til begge lag, og hadde Ingrid (Kvernvolden red. anm.) utnyttet sjansen hun fikk i førsteomgang, kunne det blitt skikkelig pent, sier Olsen.

Avstanden minker

Målet for sesongen er da også å knappe inn på distansen til de såkalte «fire store», altså Brann, RBK, Vålerenga og LSK Kvinner. Differansen har vært og er gigantisk når det gjelder budsjett, men den begynner å minke utpå banen.

– Under topp fire, ser vi enorme forskjeller i kvalitet på mange lag. Den følelsen har jeg definitivt ikke når det gjelder oss. Spesielt synes jeg vi spillstyrkemessig har hatt fremgang siden i fjor, fortsetter Olsen.

Realistisk

Det er da tross alt ingen småklubb KIL-jentene måtte strekke våpen mot.

– Dette er en klubb som om få uker skal spille i Champions League og som sikkert har det tredobbelte av vårt budsjett. Av og til må man stikke fingeren i jorda. Jobben vår er først og fremst å tette luka, og det føler jeg vi er i ferd med å gjøre, sier han optimistisk.

Neste mulighet til tre poeng kommer andre påskedag. Da kommer Stabæk på besøk.

– Stabæk er et lag vi har respekt for, men det er også et lag vi skal slå om vi presterer på vårt beste. Jeg vet også at de har ambisjoner om å komme seg tilbake i toppen, og det skal vi forhåpentligvis stikke kjepper i hjulene for, avslutter han.

Powered by Labrador CMS