GØY MED ANIMASJON: Hvert animasjonskurs hadde plass til tolv barn. På bildet kan du se kursdeltakerne sammen med lærer Kaia Hansvold (28) fra Oslo.

Ekte skaperglede

Kurset i animasjon har vært blant de mest populære sommerkursene i regi av Oppegård kulturskole denne sommeren.

Publisert

– Her kan du se Pia. Hun får ikke lov til å komme på loftet før hun har fylt ti år. På bursdagen sin går hun på loftet. Der finner hun en portal til en magisk verden med all slags godteri og spiselige planter. Plutselig møter hun en ond karatemann. Han er egentlig tjeneren til en skurk. Og her kommer Bell og Hermine. De går mot slottet til skurken, og der skjer det mye rart, sier Stella Thorstad Heie (10) fra Tårnåsen og de andre jentene fra gruppen hennes, og viser frem Pia og flere andre fantasivesener som de har laget av plastelina.

EVENTYRLIG VERDEN: Animasjonskurset ble godt likt av barna Oppegård Avis har snakket med.

Torsdag forrige uke besøkte Oppegård Avis animasjonskurset, holdt i regi av Oppegård kulturskole i Kolben kulturhus.

– Pappa har klippet den originale filmen «Jul i Flåklypa», men jeg har aldri laget filmer i animasjon. Jeg skulle ha prøvd det før. Det var veldig gøy å være med på dette kurset og lære om animasjon. Man kan gjøre mange kule ting med figurer og skape sin egen verden, sier Stella Thorstad Heie.

Fremtidige filmskapere

PIA AV PLASTELINA: Stella Thorstad Heie (10) fra Tårnåsen med fantasivesenet Pia.

Sander Haram (9) er helt enig med henne. Niåringen fra Kolbotn har storkost seg på kurset og vil fortsette med animasjon senere.

– Jeg liker å prøve nye ting og synes det er spennende å drive med animasjon. Det er en veldig tidskrevende prosess, så man må være tålmodig. Jeg har lyst til å lage mange kule filmer. Når jeg blir stor, vil jeg lage en ordentlig dramafilm, sier han.

KREATIVE: Sander Haram (9) fra Kolbotn viser fantasivesenet Bobish. Noa Edvin Nykänen Nordnes (8) fra Greverud viser bakgrunnen han har laget.

 

Noa Edvin Nykänen Nordnes (8) fra Greverud har blitt veldig overrasket over hvor mye tid det tar å lage en animasjonsfilm.

– Vår film tar bare 20 sekunder, men vi har brukt en hel uke på den, sier åtteåringen.

220 barn på åtte kurs

SMAKEBIT: – Sommerkursene gir barna en smakebit av hva vi har av det ordinære tilbudet hos oss, sier Liv Aukner ved kulturskolen.

– Vi har hatt 220 barn i alderen 7-13 år på de åtte ulike sommerkursene hos oss, sier Liv Aukner (60), som har vært ansvarlig for organisering av sommerkursene ved Oppegård kulturskole.

Både i uke 26 og 32 kunne barna prøve seg på alt fra teater, sirkus, animasjon, foto, hiphop og breaking. Det har også vært tegne- og malekurs, musikkverksted og sommerkurs for strykere. Kursene i animasjon og hiphop, samt tegne- og malekurs har vært blant de meste populære i år, ifølge Aukner.

Les også: Unikt sommerkurstilbud

Tidkrevende

Lærer i animasjon, Kaia Hansvold (28), sier at på kurset lærer barna hvordan de skal lage animasjon og hvordan figurene skal bevege seg gjennom animasjon.

– For hvert sekund av filmen må de ta åtte bilder, sier Hansvold.

Hun sier barna jobber også med lyd, lydeffekter, de spiller inn stemmer på iPad og lærer om videoredigering og historiefortelling gjennom en kreativ og skapende prosess. I tillegg får barna nye venner på tvers av skolene.

Her kan du se filmene fra animasjonskurset

Powered by Labrador CMS