BULK OG SKRAPE: Anne Grethe Heier fra Kolbotn ønsker å komme i kontakt med sjåføren som først kjørte på henne, for så å stikke av da de skulle skrive skademeldingsskjema.

– Hvem kjørte på meg?

Anne Grethe fra Kolbotn ville skrive skademelding. Da reagerte den andre sjåføren med å stikke av.

Publisert Sist oppdatert

Sist fredag var Anne Grethe Heier ute i lunsjpausen for å gjøre noen ærender.

– Jeg kommer kjørende på Skiveien fra Kolbotn, retning Greverud. Da jeg nærmer meg påkjøringen fra Tømteveien ved Shell-stasjonen, kjører jeg i kø bak noen andre biler. Jeg tipper vi hadde en hastighet på cirka 40 km/t, og jeg legger merke til at det står 4-5 biler som venter på å komme ut på Skiveien, forteller Anne Grethe.

Så ikke til høyre

Da hun er rett ved krysset oppdager Anne Grethe at første bil begynner å kjøre ut for å komme inn mellom henne og bilen foran.

– Jeg bremser derfor ned for å være sikker på at det blir klaring til bilen. Brått oppdager jeg at bil nummer to fra Tømteveien fulgte etter den første bilen og var nesten oppi støtfangeren på den bilen. Det var tydelig at hun ikke hadde sett til høyre før hun kjørte etter bilen foran.

– Jeg hiver meg på hornet for å gjøre vedkommende oppmerksom på hva som er i ferd med å skje, men hun ser kun på bilen foran seg og ikke på meg som kjørte på Skiveien. Jeg prøver fortvilet å vrenge rattet til høyre for å rekke å komme nærmest mulig brøytekanten, samtidig som jeg bremser helt opp. Da hører jeg det uunngåelige smellet når hun treffer bilen min. Da først blir hun oppmerksom på meg, forteller Anne Grethe Heier.

Den andre sjåføren svinger i første omgang inn på Heimenveien, som ligger noen meter bortenfor krysset hvor påkjørselen skjedde. Anne Grethe svinger også inn der og stopper bak henne.

– Vi går ut av bilene våre. Jeg går først mot hennes bil og spør om hun har skademeldingsskjema. Hun svarer at det har hun ikke. Deretter tar vi en rask titt på bilen min.

Sjåførene oppdager en bred skrape på venstre forskjerm. Ifølge Anne Grethe Heier sier den andre sjåføren at hun har det travelt på grunn av en avtale.

– Jeg svarer at hun kan glemme den avtalen, for vi skal skrive skademelding først.

Stakk av

Anne Grethe ser etter skademeldingsskjema i sitt eget hanskerom. I det hun bare skal flytte bilen sin skjer overraskelsen. Ifølge Heier hopper den andre sjåføren inn i sin egen bil og stikker av, uten at de to sjåførene har utvekslet kontaktinformasjon.

– Jeg registrerer at hun kjører tilbake til Tømteveien og videre oppover. I forfjamselsen hadde jeg ikke fått med meg registreringsnummeret eller merke på bilen før hun stakk, sier Anne Grethe, som kontaktet lokalavisen for muligens å få hjelp fra andre vitner:

– Det var en mørk bil i småbilklassen. Den var av eldre modell, litt kantete og hadde sølvkant inn mot bakrute. Vindusviskeren på bakvinduet var av den kraftige typen. Den var ødelagt og hang på skrå ned og dekket mesteparten av skiltet bak. Første bokstav på registreringsnummeret så ut til å være B. Anne Grethe Heier tror den andre sjåføren var cirka 60 år, cirka 170 centimeter høy og hadde grått hår i en hestehale.

– Jeg prøvde å kjøre etter for å se om jeg kunne finne henne. Sjekket om jeg kunne se henne på bensinstasjonen eller noen av de andre stedene det var mulig å parkere, før jeg kjørte videre oppover Tømteveien. Hun kunne kjørt hvor som helst, så jeg måtte gi opp letingen.

Tirsdag denne uken var Anne Grethe på verksted for å taksere skadene på bilen. Nå håper hun å komme kontakt med den andre sjåføren igjen.

– Jeg vet det var mange vitner til hendelsen. Kanskje noen sitter på informasjon? Det beste er selvsagt om personen selv tar kontakt, sier Anne Grethe Heier.

Powered by Labrador CMS