VIL GI ARBEIDSTRENING TIL UNGE: Petter Kaibo leder Hjørnet ungdsomskafé på Kolbotn. Nå har han planer for å få ungdommen klar for arbeidslivet.

Ønsker å skape en ungdomsstyrt skatebutikk

Lederen for Hjørnet ungdomskafé vil starte et tiltak som kan hjelpe unge mennesker til å få viktig arbeidstrening. Men han mangler finansiering.

Publisert

Petter Kaibo har i mange år jobbet med ungdommene på Hjørnet på Kolbotn. Han mener selv han har verdens beste jobb. Nå har han lyst til å starte en ungdomsstyrt skatesjappe hvor ungdommen selv sørger for salg av nye skateboard. Men å søke om støtte til prosjektet har ikke vist seg like lett som det var å få ungdommene med på idéen.

BEGYNNER Å BLI TOMT: Her pleier det å henge masse skateboard. Nå er det meste solgt.

Arbeidstrening for unge mennesker

– Problemet med å søke om midler til prosjektet er at man ikke kan selge noe videre, forteller Kaibo.

Men så er det jo akkurat å selge skateboard hele planen er tuftet på. Og grunnen til at han ønsker at ungdommene drifter butikken, er fordi han vil gi dem en mulighet til å få en god arbeidsattest og erfaring.

– Dette prosjektet kunne gi arbeidserfaring til unge voksne som snart skal ut i arbeidslivet. Jeg har luftet det for ungdommene og de vil være med. Istedenfor at jeg kjøper inn brettene, vet jo de best hva de vil ha. De vet jo hva som er kult. Vi kunne for eksempel ha en åpen dag hvor ungdommen har styringa, foreslår Kaibo.

KREATIV UNGDOM: I forbindelse med at Pyramiden har fått seg et ansiktsløft har gamle brett blitt pusset ned og sprayet i nye farger.

Noen villige sponsorer der ute?

Prosjektet er egentlig enda i idé-fasen, men utvalget av skateboard begynner å bli tomt. Med høsten på trappene vil det være en ypperlig tid å få i gang prosjektet mens det er utenfor sesong for skatingen. På denne måten kunne salget være oppe å gå når neste sesong er i gang. Inntjeningen ville gå til å drifte butikken.

Men prosjektet trenger midler.

– Sponsorer, hyggelige priser og støtte til prosjektet hadde vært bra. Jeg kommer til å jobbe for å få til dette, sier han.

Verdens beste jobb

Kaibo brenner for å gi noe ekstra til de unge, og han elsker jobben sin.

– Du vet aldri hva dagen vil bringe. Det kan være alt fra workshops til konserter. Jeg vet hva slike steder betydde for meg når jeg vokste opp. Det er derfor jeg driver med dette, sier han og smiler så bredt at det er umulig å ikke tro på ham.

Powered by Labrador CMS