HJEMMESTUDIO: William Gamborg fra Oppegård satser stort på musikken.
HJEMMESTUDIO: William Gamborg fra Oppegård satser stort på musikken.

– Nå setter jeg bare større og større mål

William Gamborg fra Oppegård ser på drømmer som et mål han skal oppnå. Til høsten skal han opptre på by:Larm.

Publisert

Fredag 15. juli slapp han låta «Farvel» sammen med rapperen Hkeem, og artisten Boua. Resultatet ble coverbilde på New Music Friday Norway på Spotify, og nye dører har begynt å åpne seg for den unge artisten, låtskriveren og produsenten som mener at den eneste feilen man kan gjøre er å gi seg.

I GANG MED NY LÅT: Navnet på låta kan han ikke slippe enda, men Gamborg lover den blir catchy, lett å synge med på og med god og varm stemning.
I GANG MED NY LÅT: Navnet på låta kan han ikke slippe enda, men Gamborg lover den blir catchy, lett å synge med på og med god og varm stemning.

Store planer

– Det er bare snakk om tid, jeg skal dit jeg vil. Fokuset er å lage nye låter, hele tiden bedre enn den forrige, sier Gamborg, og forteller at han etter å ha satset på Norge en stund, etterhvert også har drømmer om å bli internasjonal artist.

Nylig har han vært i L.A og jobbet en del i studio der. Planen er å få god kontakt med det amerikanske markedet, i tillegg til Norge. Og selv om han både trives i Norge, og det er der hovedfokuset ligger nå, så er det også noe med arbeidskapasiteten i L.A som trigger artisten og danseren fra Oppegård.

– Jeg skal tilbake til L.A. Målet er å jobbe der ofte. Folk har en helt annen drive der. Vi kan sitte å jobbe til seks om morgenen, og alle er veldig åpne for ideer og endringer, og det er veldig viktig som artist, forteller han.

KREATIVE SONER: I hagen bak hjemmestudioet finner Gamborg ro til å skape ny musikk.
KREATIVE SONER: I hagen bak hjemmestudioet finner Gamborg ro til å skape ny musikk.

Hjemmestudio på Oppegård

Det er i hjemmestudioet på Oppegård at han får gjort mye av arbeidet sitt som artist. Han har satt opp et eget rom hvor han får plass til å skape mye av det som han brenner inne med. Og det er mye han har lyst til å dele med verden. By:Larm ser han på som en ypperlig mulighet til å få vist frem det han kan.

– By:Larm er målet nå. Det er en sykt bra mulighet til å bli etablert artist i Norge. Alle i bransjen er der. Jeg jobber med å sette opp show, finne dansere, låtvalg og lage et fett show. Det kommer til å bli en bølge av dans og musikk som Norge ikke har sett før, lover oppegårdingen.

Med danserfaring siden han var fire år, og tilbakemeldingen på musikken han så langt har produsert har han oppdaget at han kan tilby noe han mener mangler i Norge, når han kombinerer de to underholdningsformene på scenen.

Dans gikk viralt

En av de mer overraskende bookingene han nå har fått, kom etter et dansenummer han framførte sammen med dansegruppa Quick Style i et bryllup. Noen hadde filmet showet, lagt det ut på Instagram, og det gikk verden over. Deretter havnet showet på TikTok, og flere hundre millioner visninger senere, sitter han igjen med bookinger fra India og Pakistan, og Pakistan-tur blir det kanskje noe av snart.

– I denne bransjen skjer det ting hele tiden. Det er veldig uforutsigbart. Det er fett med alle som støtter meg, men målene skal jeg oppnå uansett. Og det er sinnsykt kult å være i startfasen. Det er en start på en reise.

Powered by Labrador CMS