SKEPTISK: Håkon Bekkestad (t.v.) og Harald Vaadal er ikke overbegeistret over de nye klubbplanene.
SKEPTISK: Håkon Bekkestad (t.v.) og Harald Vaadal er ikke overbegeistret over de nye klubbplanene.

– Dette var overraskende

Nyheten om den nye klubben Nordre Follo FK blir mottatt med både overraskelse og bekymring hos Kolbotn IL og Oppegård IL.

Publisert


I går slapp vi nyheten om at Arve Moi og Jan Thomas Birkeland planlegger å blåse liv i sin gamle klubb Sofiemyr FK og døpe den om til Nordre Follo FK. Det kommer overraskende på ledelsen i både Kolbotn IL og Oppegård IL.

– Det var først og fremst overraskende, spesielt i og med at vi har et såpass godt fotballtilbud i kommunen allerede. Det som også er overraskende er at det er prøvd før å opprette mindre klubber, og det har vel vært begrenset vellykket. Så vi synes dette er litt spesielt at det prøves igjen, sier Harald Vaadal, leder i Kolbotn IL.

Han understreker at dette er hans personlige meninger og at han ikke har rukket å diskutere det med de andre i ledelsen i KIL.

Ikke begeistret

En som derimot har vært med i praten er Håkon Bekkestad, nestleder i fotball herrer. Han er ikke direkte begeistret over planene.

– Jeg tenker bare tilbake til da Arve Moi startet Sofiemyr FK. Det er i alle fall det første som slår meg. Og det vil overraske meg veldig om Arve Moi & co kun har planer om å rendyrke et futsal-tilbud, for å si det slik, sier Håkon Bekkestad.

Med andre ord spekuleres det allerede i om oppstarten av det som trolig blir hetende Nordre Follo FK, også skal drive utendørsfotball innen overskuelig fremtid.

Stadion på Langhus?

For etter det Oppegård Avis erfarer så vekkes ikke nødvendigvis den nye klubben til live på bakgrunn av den nevnte futsal-satsningen. Det er ønsker om at dette skal utvikle seg til en utefotball-satsning, og at det hårete klubbmålet er et nytt fotballanlegg på Langhus og status som kommunens beste klubb i løpet av få år.

– Det er i alle fall sannsynlig at dette strekker seg utover satsning på futsal, sier Bekkestad. – Jeg tror dette bare er en forløper til en ny fotballsatsning fra Arve Moi. De plukket spillere fra oss den gang, og det vil de trolig gjøre denne gangen også. Det er jeg redd for i alle fall, sier Bekkestad.

Moi sier Bekkestad og Kolbotn IL kan ta det helt med ro.

– Bekkestad kan være helt rolig. Dette er er ikke en forløper til noe som helst, og vi har ingen ambisjoner om å plukke noen spillere. Da Sofiemyr FK valgte å satse på 96- og 97-årgangen var det milevis avstand mellom det vi ønsket å satse på og det KIL kunne strekke seg til. Derfor dro vi i gang den da sovende klubben Sofiemyr FK. Jeg synes vi lyktes ekstremt godt og spillerne fikk en vanvittig opplevelse, sier Moi.

OPPSTART: Jan Thomas Birkeland (t.v.) og Arve Moi skal starte klubben Nordre Follo FK.
OPPSTART: Jan Thomas Birkeland (t.v.) og Arve Moi skal starte klubben Nordre Follo FK.

NB: Saken fortsetter under bildet.

To alternativer

Hvis det likevel skulle vise seg at planen er utefotball, har den «nye» klubben Nordre Follo FK to alternativer: Enten starter man opp på nederste nivå i seriesystemet (8. divisjon, journ. anm.), eller så kan man også ta over plassen til et lag som trekker seg eller avvikles.

Det er fristende å tenke i retning av kommunenabo Follo Fotball, som i en årrekke har vært i trøbbel økonomisk. Her har også Jan Thomas Birkeland hatt flere verv og stillinger.

Hvis det viser seg å stemme at Follo Fotball virkelig er i trøbbel, kan det være at Moi og Birkeland, tidligere leder i nevnte Follo Fotball og som kjenner klubbens indre liv, er i ferd med å rigge seg til for å kunne ta over Follos plass i divisjonssystemet?

INGEN UTEPLANER: Ønsket om utefotball må i tilfelle komme fra spillerne selv, sier Arve Moi.
INGEN UTEPLANER: Ønsket om utefotball må i tilfelle komme fra spillerne selv, sier Arve Moi.

– Det er i alle fall et godt poeng, selv om det absolutt ikke er sikkert at det er slik de har tenkt og planlagt, sier Bekkestad.

Eliteserien om fire år

Arve Moi blir i det minste glødende engasjert når han hører om linken mellom seg selv og Follo Fotball.

– Jeg kjenner selvsagt til Follo og problemene de har hatt, men det har ikke vært i mine villeste tanker å ta over deres plass eller involvere meg der. Jeg har mine tanker om hva som har gått galt der, og Jan Thomas sitter med mye kompetanse, men vi har ikke engang snakket om dette. Det er helt fjernt. Men ja, jeg skjønner at dere tenker tanken, sier Moi.

Og helt avvisende er han visst likevel ikke.

– Hvis tilbudet om å ta over deres plass hadde kommet på bordet, så ville jeg i alle fall ikke avfeid det. Jeg elsker utfordringer. Da hadde vi vært i Eliteserien om fire år, sier en meget offensiv Moi. Han presiserer likevel følgende: – Jeg gjentar meg selv. Hvis vi skal ha utefotball, så må alt ligge til rette for det. Da må gutta, som vi per i dag faktisk ikke har, ville det selv.

Satser gjerne

KIL-Vaadal har på ingen måte noe imot at det satses også på herrefotball i kommunen, men han mener prosessen burde vært annerledes.

– Hvis det er ønskelig med en toppsatsning i kommunen for herrer, så bør det etter mitt skjønn være en annen inngang på prosessen. Jeg kan ikke snakke på vegne av hele Kolbotn IL, men jeg er enig i at vi bør ha ambisjon om et topplag i Nordre Follo. Da tror jeg imidlertid vi skal gjøre det på en annen måte enn det som planlegges her, sier Vaadal.

Arve Moi skyter inn følgende:

– Jeg er enig med Vaadal, men det er ikke noe som planlegges her, sier Moi.

HAR IKKE PLASS: Kapasiteten til innidretter er allerede sprengt, sier KIL-leder Harald Vaadal.
HAR IKKE PLASS: Kapasiteten til innidretter er allerede sprengt, sier KIL-leder Harald Vaadal.

Samarbeid med KIL?

Håkon Bekkestad synes det er forunderlig at initiativtakerne ikke har kontaktet KIL om et mulig samarbeid.

– Hvis man ønsker en toppsatsning på herresiden i Follo, så ville kanskje det mest naturlige være å ta kontakt med den største klubben. Å sjekke om vi er interessert i å være med å satse, sier Bekkestad.

Det er ikke Moi interessert i.

– Ikke for å være frekk og freidig, men det er helt uaktuelt. Det er ikke mange klubber som er i nærheten av å ha så stor tilgang til fotballspillere som de. Men hvor mange kretslags- og landslagsspillere har de hatt gjennom årene? Det er for dårlig kultur og feil folk i viktige posisjoner. Kolbotn har ikke evner til å være med på noe toppsatsning per nå, sier Moi.

Knappe ressurser

Heller ikke Kolbotn har tatt initiativ til en fotball- eller fremtidsprat med Moi & co.

LEDER: Hege Frøyna, daglig leder i Oppegård Idrettslag.
LEDER: Hege Frøyna, daglig leder i Oppegård Idrettslag.

– Nei, vi har ikke snakket med hverken Jan Thomas Birkeland eller Arve Moi om dette. Vi har derimot diskutert stadion på Langhus med Langhus IL, så det var ikke nytt for oss, sier Vaadal.

Han fortsetter:

– Når det gjelder futsal generelt, så har vi ikke noe imot at de melder på et lag i serien, men de får nok ikke noe treningstid innendørs i Oppegård. Det kan ikke gå på bekostning av tilbudet til barn og unge som driver med turn, RG, håndball eller andre innendørsidretter. Det er for lite treningstid som det er i dag og det er ventelister for å få bli med i flere idretter. Da er det ikke fornuftig å prioritere et futsal-lag for eldre ungdommer. Det er så knapt med treningstid som det er, sier Vaadal.

Bekymret for kapasitet

Heller ikke hos Oppegård IL er de veldig begeistret for planene om futsal-satsning. Hege Frøyna skriver følgende i en e-post til Oppegård Avis.

– Om noen vil starte opp ett nytt idrettslag/klubb, har ikke Oppegård IL noe imot det. Umiddelbart er vår bekymring hallkapasitet. Sånn jeg forstår er det ønske om å trene inne i hall. I Oppegård kommune, og for så vidt i Ski som sammen skal danne Nordre Follo, er det allerede sprengt kapasitet. Vi har lange ventelister på treningstid fra eksisterende idretter, og har i mange år måttet leie tid utenfor kommunen for å kunne gi våre medlemmer et godt tilbud. I Ski eksisterer det allerede et tilbud om futsal og vi er derfor skeptisk til behovet for dannelse av en ny klubb, som heller ikke har noen medlemmer per i dag, skriver Frøyna.

NB: Saken fortsetter under bildet.


Hvis den nye klubben har et ønske om å spille utefotball, har Frøyna følgende håp:

– Vår hovedprioritet er å støtte opp og utvikle idrett og aktivitet for barn og unge, vi håper derfor at dette tilbudet ikke bare er til eksisterende fotballspillere i voksen alder. Og at det da skal gå på bekostning av barnas aktiviteter. Ønsker de å trene ute, kan vi tilby noe tid på grusbanen på Østre Greverud, der er det per i dag noe ledig kapasitet, avslutter Frøyna.

Powered by Labrador CMS