PLANER: Arve Moi og Jan Thomas Birkeland skal starte ny klubb.
PLANER: Arve Moi og Jan Thomas Birkeland skal starte ny klubb.

Blåser nytt liv i gammel klubb

Husker du Sofiemyr FK? Nå tar Arve Moi og Jan Thomas Birkeland tak, og blåser nytt liv i den gamle «utbryterklubben» under navnet Nordre Follo FK.

Publisert

Da Arve Moi bestemte seg for å satse på fotball i Sofiemyr FK for snaue ti år siden ble det bråk. Mye bråk. Denne gangen satser han på lite konflikt og mye fotball. Eller futsal for å være helt presis.

– Vi har søkt om navnet Nordre Follo FK og starter et futsal-lag for senior i tredjedivisjon. Første kamp er 14. oktober og vi stiller med blanke ark. Vi har ingen spillere eller trener og vi er rett og slett på jakt etter spillere som vi spille futsal. Målet på kort sikt er å skape et miljø for spillere som har vært, eller er aktive, sier Moi.

Ville satse mer

NORDRE FOLLO FK: Utbryterklubben Sofiemyr FK ønsker å bytte navn til Nordre Follo FK og satse på futsal.
NORDRE FOLLO FK: Utbryterklubben Sofiemyr FK ønsker å bytte navn til Nordre Follo FK og satse på futsal.

Han og Jan Thomas Birkeland, den tidligere lederen i både Oppegård IL og Follo FK, møter oss i Østre Greverud idrettshall. Men hvorfor akkurat futsal?

– Da klubben ble stiftet i sin tid var hele poenget å starte en klubb som ville satse mer enn de to moderklubbene (KIL og OIL red. anm.) ønsket å gjøre. Og det gjorde de. Selv om det ikke har vært noe aktivitet de siste årene, er klubben opprettholdt, og Arve og jeg har opptil flere ganger diskutert om vi skal legge ned eller om vi skal fortsette. Og nå har vi funnet ut at vi vil fortsette. Men vi har også funnet ut at vi ikke kan gå i konkurranse med Kolbotn og Oppegård på ungdomsspillere. Det blir for konfliktfylt. Derfor ønsker vi å skape et alternativ og det skal vi gi gjennom futsal, sier Birkeland.

Starter 14. oktober

De to initiativtakerne har brukt sommeren til å søke om plass i serien, noe som ble innvilget. Sesongstart er allerede 14. oktober, så logistikkjobben med å skaffe spillere starter nå.

– Vi er på jakt etter spillere fra 17-18 år og oppover. Og det kan godt være spillere som allerede er aktive i en klubb, for det er både fullt mulig og lovlig å spille fotball i Kolbotn eller Oppegård, og futsal for oss. Men vi skal ikke «haie» noen altså, vi skal være et supplement, bedyrer Moi.

Målet er å lage bygge en spillerstall på 15-20 spillere som vil spille futsal.

– Dette er både et fint supplement til de som fortsatt spiller, og i tillegg en bra aktivitet for andre som har spilt fotball. Vi ønsker en god miks. Vi mener det blir et godt alternativ, og spesielt om vinteren, sier Birkeland.

– Vi skal ikke konkurrere

Hvordan tenker dere at dette blir mottatt i klubbene i kommunen da?

– Det er ikke noe konflikt i dette. Vi skal ikke konkurrere. Hvis det er spillere i en lokal klubb som ikke får lov å spille kamper i futsal for oss, så kan ikke vedkommende gjøre det. Det må være aksept fra laget han allerede er på, forklarer Birkeland.

Men det ble jo konflikt forrige gang denne klubben var i aktivitet. Det er ikke litt naivt å si at det ikke blir det denne gangen?

IKKE UTE: Duoen sier klubben ikke har noen planer om utefotball.
IKKE UTE: Duoen sier klubben ikke har noen planer om utefotball.

– Ja, det var en konflikt for mange år siden, men det er historie. Nå er det futsal som gjelder. Vi er ganske sikre på at de skjønner at dette er et annet tilbud enn det de tilbyr i kommunen. Vi starter i tredjedivisjon, som er det laveste nivået. Men vi ønsker å utvikle oss og ta steg, sier Birkeland. 

NB: Saken fortsetter under bildet.

Ingen ambisjoner om utefotball

Dere sier at dere ønsker å utvikle. Det kan høres ut som om ambisjonene er hakket hvassere enn tredjedivisjon i futsal?

– Akkurat nå har vi ingen andre ambisjoner enn å etablere et lag i futsal-serien. Alternativet var å legge ned klubben, men vi har tross alt brukt en del tid på det, så vi vil prøve med futsal, forteller Birkeland.

Han passer imidlertid på å legge til følgende:

– Men det er ikke noe i veien for at hvis disse spillerne ønsker å gjøre noe mer ut av det, så kan vi det. Men vi vil skape miljøet først. Det er derimot riktig å understreke at vi per nå, ikke har ambisjoner om utefotball. Skal vi ha det, så må vi ha vår egen arena. Og det har vi ikke, sier Birkeland.

Powered by Labrador CMS