KLAR FOR UTSTILLING: Den lille garasjen på Kolbotn er igjen klar for kunstutstilling.

Ny kunstner klar for garasjen

Neste kunstner ut i det lille, men fantastiske galleriet Kolbotn Garasje Galleri, er Anja Bing Vangsnes.

Publisert Sist oppdatert

Kommunens minste og «mest eksklusive» galleri har ny utstilling på gang. Denne gangen er det Anja Bing Vangsnes, som vil vise nyere verk i utstillingen «om toleranse». Utstillingen åpner, og er åpen, fredag 18. mars 2022, fra kl 19.00 til 22.00.

For det er nettopp eksklusiviteten som er noe av magien her. Dette er bokstavelig talt «one night only».

Og hvis du tror du vet sånn noenlunde hva billedvev er, så tro om igjen. (Vi måtte i alle fall det, journ. anm.). Under ser du noen av de tidligere verkene til Bing Vangsnes, hentet fra kunstnerens nettside.

om Toleranse

Anja Bing Vangsnes (f.1988 Oslo) har vevd billedvev siden 2017. Hun har en mastergrad i Historie fra UiO og bachelorgrad fra Høgskulen i Volda. Hun har deltatt på Østlandsutstillingen og Trøndelagsutstillingen i 2021. Hun bor og arbeider i dag i Trondheim.

Om utstillingen skriver Anja Bing Vangsnes:

«I senere tid, muligens takket være de tekstile materialenes hjemlige kvaliteter og faktum at jeg arbeider hjemme, har jeg tenkt på hva hjem er. Dyr bygger reder eller graver ut huler som hjem, for tilflukt og ro fra naturens villskap. Billedveven kan knyttes til det trygge hjemmet. Vevnadene isolerer kalde vegger samtidig som de gir en estetisk merverdi. Det virker som om det å skape et hjem og avgrense deler av vår verden fra omgivelsene, kan være et middel for å finne trygghet i den store verden, oppnå ro og finne tid til ettertanke. Det er gjerne i det hjemlige og det trygge man har rom til å reflektere rundt hva man skal tolerere og ikke av store strukturer. Navnet på det nyeste verket, "om toleranse", er hentet fra en essaysamling utgitt på Pax forlag i 1965 som problematiserer konseptet toleranse. Jeg har særlig hengt meg opp i idéene rundt den repressive toleransen, hvor de som blir undertrykt tolererer makthaveres misbruk. Jeg synes det er interessant i perspektiv av temaer som klassekamp, feminisme og sosial ulikhet i samfunnet for øvrig. Veien til toleranse i et samfunn handler om å ikke være tolerante når samfunnsstrukturer og ytringer forsterker skjevfordelingen av definisjonsmakt og privilegium».

Mikrogalleri

Kolbotn Garasje Galleri (KGG) er et kunstnerdrevet mikrogalleri på Kolbotn. Galleriet har følgende motto: - en ny kunstner på hver utstilling, - en kveld, - en fredag i måneden nærmest fullmånen. Galleriet drives av Astrid Runde Saxegaard. Garasjen er en forlengelse av hennes eget atelier. Rommet har røff betong og en ny garasjeport med vindu - et vindu ut mot verden. KGG ble etablert mai 2018 og adressen er Furukollveien 3a på Kolbotn.

Du tar vel turen?

Powered by Labrador CMS