SLIK SÅ DET UT PÅ TORSDAG: Torsdag denne uken var alt på stell på den aktuelle bussholdeplassen i Kongeveien. I dag skal fylkeskommune sørge for enda en avfallsdunk, som skal festes litt på avstand fra den som henger ved trappeoppgangen i dag.

Fra én til to avfallsdunker på et sted

Fra i dag får bussholdeplassen på Fløysbonn to avfallsdunker. Den ene skal fremdeles tømmes av kommunen, mens den andre skal fylkeskommunen ha ansvar for.

Publisert Sist oppdatert

Da Oppegård Avis skrev om manglende tømming av avfallsdunken ved bussholdeplassen på Fløysbonn i Kongeveien onsdag denne uken, nektet både kommunen og fylkeskommunen å ha ansvar for tømming av avfallsdunken på stedet.

Les også: Reagerer på manglende vedlikehold

Virksomhetsleder Gry Larsen henviste til Viken fylkeskommune og sa at dette var et fylkeskommunalt ansvar, siden Kongeveien er en fylkeskommunal vei.

Ifølge Viken fylkeskommune tilhører den aktuelle avfallsdunken Nordre Follo kommune. Viken har også presisert at det er Nordre Follo som har ansvar for å tømme denne avfallsdunken, selv om plasseringen av den lett kan gi inntrykk av at den hører til bussholdeplassen og dermed er Vikens ansvar.

Allikevel sendte fylkeskommunen folk til Fløysbonn onsdag kveld for å rydde søppel på stedet, men bare som et enkelttilfelle. Videre skulle kommunen og ikke fylkeskommunen ha ansvar for tømmingen av den aktuelle avfallsdunken.

SKILT OG AVFALLSDUNK: Slik så det ut på busstoppet ved klubbhuset onsdag ettermiddag. Ifølge Viken fylkeskommune er det kun skiltet fylkeskommunen har ansvar for. Tømming av avfallsdunken er kommunens ansvar.

Viken fjernet avfallsdunken

Etter at Oppegård Avis kontaktet virksomhetsleder Gry Larsen i Nordre Follo på nytt, med spørsmålene om rutiner og datoen for siste tømming av avfallsdunken på stedet, fikk vi følgende svar torsdag ettermiddag:

– I dag har virksomhetsleder og avdelingsleder igjen lært nye ting av sine medarbeidere. Onsdag kveld fjernet Viken fylkeskommune søppelkassen de hadde på denne lokasjonen. Etter ønske fra idrettslaget satte derfor kommunen opp en ny avfallsdunk som vi tømmer, sier Larsen.

– Var ikke klar over denne tømmingen

Videre innrømte Larsen at det er Nordre Follo som har ansvar for tømming av den aktuelle avfallsdunken, siden den allikevel er lokalisert på kommunal grunn. Virksomhetslederen innrømte også at avfallsdunken ikke har vært tømt på to uker.

– I og med at vår medarbeider som har denne roden er på ferie, har avdelingsleder selv vært nødt til å kjøre søppelruten i Oppegård de siste to ukene. Og da har han ikke vært klar over denne tømmingen. Han er veldig lei seg for det, men nå er den fanget opp og blir tømt, sier Larsen.

Får ny avfallsdunk i dag

Oppegård Avis har bedt Viken fylkeskommune om å forklare årsaken til at de fjernet den kommunale avfallsdunken på stedet onsdag kveld.

– Som følge av henvendelsen fra Oppegård Avis er det nok flere forskjellige aktører som har vært på bussholdeplassen for å rydde opp, men det ser ikke ut som om noen fra Viken har fjernet søppelkassen, sier Georg Ståle Brødholt, kommunikasjonsrådgiver i Viken.

Videre forklarer han at avfallsdunken som henger ved trappeoppgangen, er lokalisert på kommunal grunn og tilhører dermed Nordre Follo kommune.

– Den ble satt opp i sin tid av tidligere Oppegård kommune etter ønske fra Kolbotn idrettslag. Viken kollektivterminaler (VKT), som er et selskap som eies av Viken fylkeskommune, vil i dag (fredag 16. september) sette opp en ny søppelkasse ved den aktuelle bussholdeplassen, som VKT heretter tar ansvar for å tømme, sier Brødholt.

Ifølge ham vil den fylkeskommunale avfallsdunken settes opp litt på avstand fra den kommunale avfallsdunken, slik at det blir tydelig at den er en del av bussholdeplassen.

TO AVFALLSDUNKER PÅ PLASS: Fredag ettermiddag fikk bussholdeplassen enda en avfallsdunk. Den nye avfallsdunken, som ble plassert like ved skiltet, skal tømmes av fylkeskommunen.
Powered by Labrador CMS