LANGE KØER: Allerde ved åpning klokken åtte tirsdag morgen strakk køen seg til rundkjøringen i Kongeveien på Sofiemyr.
LANGE KØER: Allerde ved åpning klokken åtte tirsdag morgen strakk køen seg til rundkjøringen i Kongeveien på Sofiemyr.

Avfallskø skaper trafikkaos

Politiet gikk tirsdag morgen ut med klar beskjed.

Publisert

Allerede da gjenvinningsstasjonen på Sofiemyr åpnet klokken åtte i dag tidlig strakk køen seg bort tli rundkjøringen ved Plantasjen. Tirsdag ser ut til å fortsette som mandag med enorme køer av brukere som skal bli kvitt avfall. 

Oppegård Avis har tirsadag mottatt flere bilder fra lesere i området som karakteriserer trafikken som kaotisk. Politet gikk mandag ut på Twitter med klar beskjed: 

– Allerede flere meldinger om lange køer og kaos i forbindelse med at folk skal kaste avfall på gjenvinningstasjoner i distriktet. Det anmodes på det sterkeste om at de som ikke MÅ levere avfall, venter med dette til etter påske, skrev politiet. 

Koronaregler hos Follo Ren

FRA KØEN: Oppegård Avis mottok flere bilder som dette tirsdag morgen.
FRA KØEN: Oppegård Avis mottok flere bilder som dette tirsdag morgen.

Follo Ren har også kommunisert det samme budskapet i sine kanaler. Som følge har koronakrisen har også det interkommunale renovasjonsselskapet innført strengere regler for å holde åpent. På egne nettsider skriver de blant annet følgende: 

Vi ber alle respektere karanteneregler, og utsette besøk på gjenvinningsstasjonene dersom det er mulig. Alle våre gjenvinningsstasjoner er åpne, men driften vil inntil videre være begrenset. Dette betyr at du kan kaste avfall på våre gjenvinningsstasjoner, men vi har innført noen endringer:

  • Med tanke på sikkerheten til deg selv og andre kunder oppfordrer vi til bruk av bankkort med kontaktløs betaling, eller betaling via Vipps.
  • Betalingsterminaler blir vasket jevnlig av våre ansatte.
  • Vi vil i denne perioden ikke kunne motta kontanter som betaling.
  • Vi innfører en begrensning på antall kunder som kan befinne seg inne på gjenvinningsstasjonen samtidig. Vennligst respekter skilting.
  • Vi kan kun ta imot privat-kunder fra våre kommuner. Privatkunder fra andre kommuner vil bli avvist.
  • Vi må være strengere når det gjelder adgangskontroll. Husk å ta med ditt adgangsbevis (brev, app eller kort)
  • Våre gjenbrukscontainere lukkes inntil videre.
  • Vi har fjernet feiekoster og spader fra våre gjenvinningsstasjoner. Ha med egne hansker og eventuell feiekost/spade dersom du har behov for det.
Powered by Labrador CMS