Tussetjern

ROBUST BRYGGE MED STUPETÅRN: Prosjektansvarlige sier denne type brygge skal kunne ligge ute hele året uten spesielt vedlikehold, men de velger å trekke den inn til land for vinterlagring.

Gir ny badebrygge med stupebrett til kommunen

Tre private initiativtakere har i samarbeid med Langhus Velforening igangsatte et prosjekt og en vippsaksjon for å få på plass en sårt etterlengtet badebrygge med stupebrett og stige i Tussetjern.

Publisert

– Bryggen er ferdig produsert og alt var så og si klart til å montere den på plass, men for en uke siden ble det oppdaget et større oljeutslipp i Tussetjern. Dette har resultert i et omfattende oppryddingsarbeid og et badeforbud på ubestemt tid, men vi er optimistiske og håper på bedre forhold og utplassering av bryggen i august, sier Cecilie Eriksen fra Langhus.

HER SKAL BADEBRYGGEN SETTES OPP: Den vil bli plassert 10 til 15 meter ut fra brygge og stupebrett på Langhus-siden.

Hun sier badebryggen vil bli plassert 10 til 15 meter ut fra bryggen og stupebrett på Langhus-siden (se kartet som viser plasseringen).

– Vi ønsker at badebryggen ikke skal være plassert for langt fra land. Alle skal ha mulighet til å komme seg frem til den, sier Eriksen.

Brennende lokalt engasjement

Cecilie Eriksen, Linn Marthinsen og Kari Engvig er de tre private initiativtakerne som står bak prosjektet. I samarbeid med Trond Linnestad, Egil Bekkeli og Bjørnar Granheim fra Langhus Velforening igangsatte de et prosjekt og en vippsaksjon for å få på plass en badebrygge med stupebrett og stige i Tussetjern.

Midlene for å igangsette prosjektet fikk de raskt inn. 

Dette ble et brennende lokalt engasjement hvor både innbyggerne vippset inn samt at de to lokale bedriftene, Langhus Rør AS og EL-Kontakten AS, raskt sa seg villig til å støtte prosjektet, sier de.

Cecilie Eriksen og Linn Marthinsen tror tiltaket vil være til enormt stor glede for befolkningen på Langhus så vel som for innbyggerne på Oppegård-siden av Tusse.

Badeglade gjester fra begge sider benytter seg av dette fantastiske badevannet. Tussetjern har vært svært godt besøkt, så å få dette til er av stor interesse for svært mange, sier de to gavemilde kvinnene.

Fikk ja av kommunen

Samtidig med innsamlingen ble det sendt inn en detaljert byggesak og søknad om dispensasjon. 

I og med sommeren går fort håpet vi denne byggesaken kunne behandles så raskt som mulig, noe som også ble gjort etter litt pådriv. Dette er vi svært takknemlige for, sier Eriksen. 

Onsdag 8. juli ga Nordre Follo kommune sitt samtykke og tillatelse til å sette opp en flytebrygge med stupebrett i Tussetjern.

65.000 kroner

ROBUST BRYGGE MED STUPETÅRN: Prosjektansvarlige sier denne type brygge skal kunne ligge ute hele året uten spesielt vedlikehold, men de velger å trekke den inn til land for vinterlagring.

Prosjektansvarlige sier bryggen, som skal leveres i full størrelse med kranbil, har en størrelse på 2,4x6,4 meter, og er utført i trykkimpregnerte materialer. Den har et stupetårn på én meter og en badestige med fire trinn, utført i varmgalvanisert stål med trykkimpregnerte tretrinn. 

Prisen på denne type brygge ligger på cirka 55.000 kroner inkludert frakt. Med noe vedlikehold regner vi med kostnader på rundt 60.000 til 65.000 kroner, sier Eriksen.

Skal vinterlagres

Bryggen er ferdig montert, og de som står bak prosjektet har planene klare for vinterlagring av bryggen og utkjøring på våren igjen, samt eventuelt vedlikehold det første året. 

Alt ligger dermed til rette for badebryggen som vi så vil overrekke kommunen som en gave fra vår givergruppe slik at alt i forbindelse med videre vedlikehold på sikt samt sikkerhet og forsikringer blir korrekt, sier Egil Bekkeli i Langhus Velforening. 

Håper på oppstart i august

Dette vil bli en gave til kommunen for å bedre lokalmiljøet og glede befolkningen på Langhus og Oppegård. Vi gleder oss over planene for Møllerenga og Tusse i fremtiden, og mener dette kan sees på i en større helhet og noe befolkningen hadde et ufattelig stort ønske om å få på plass i sommer, sier Eriksen. 

Prosjekt- og givergruppen synes det er trist at oljesølet har laget et midlertidig stopp i prosjektet, men de håper fortsatt på at badebryggen kan brukes i slutten av sommeren.

Vi vet ikke hvor lang tid oppryddingsarbeidet etter oljesølet vil ta, men kommunen vil informere oss om status fortløpende. Vi er også avhengig av å ha rette personer i kommunen på plass for overtakelsesforetning, men dette ser ut til å vente på seg til i beste fall starten av august, sier Eriksen på vegne av prosjekt- og givergruppen.

 

 

Powered by Labrador CMS