GA ALT: Anna Meckelborg (t.v.) og Julie Rideng ga alt i sporet og kunne velfortjent ta seg en kopp med varm drikke etter målgang.

Kaldt og kult på karusellrenn

Årets første karusellrenn er i historiebøkene. Vi har en fersk rapport fra sporet på Greverud.

Publisert

Karusellrenn = glede for store og små skientusiaster i gamle Oppegård, nærmere bestemt på Østre Greverud. Og selv om kulden rev i neseborene var det nærmere 200 skiglade barn og unge som møtte opp for den tradisjonelle Telenorkarusellen på Østre Greverud. 

Duften av nystekte vafler, kaffe og varm saft fulgte de minste løperne rundt den korteste runden, mens de eldre fikk prøve seg på en lengre løype rundt golfbanen. 

En av mange primus motorer, Siri Haugnes, var meget godt fornøyd med både arrangement og vinteren generelt.

– Den snørike vinteren skaper ekstra gode forhold på Østre Greverud, og det var nydelig vær og utrolig gode forhold denne tirsdagskvelden, sier Haugnes til Oppegård Avis.

– Gøy!

Alle deltakere får selvsagt startnummer og blir sendt ut til løypene med 15 sekunders mellomrom - såkalt god, gammeldags intervallstart. Og som ved ekte skirenn blir de også annonsert når de går over målstreken. 

De minste løperne fikk gå runden først, og flere ble intervjuet ved målstreken. Oftest brukt adjektiv for å beskrive løpet var "gøy". De fleste vurderte også at dagens løp gikk "bra" for dem. Her var det ingen kritiske blikk mot smøretraileren, is i rubben eller høye laktatverdier.

Belønningen til alle de flinke løpere var varm saft og en ny skilue som premie.

FORNØYD: Konkurranseinstinkt er ikke nødvendigvis noe som kommer med alderen. Sonja Løken (3) var opptatt av å ikke tape underveis, og var heldigvis godt fornøyd da hun kom i mål.

Tre renn gjenstår

Tirsdagens karusellrenn var det første av til sammen fire renn – de øvrige rennene gjennomføres på tirsdager frem mot vinterferien. Stilarten varierer mellom klassisk og fristil, og neste renn gjennomføres allerede førstkommende tirsdag, 23. januar, i klassisk stil. 

Det er ikke bare barna som gleder seg til neste løp allerede.

– Det var utrolig god stemning her i dag, og veldig fint å endelig være i gang med årets skikarusell, sier Kiti Gjerstad fra arrangøren, Oppegård IL skigruppe.

To renn = pokal

Selv om man gikk glipp av årets første renn, er det mye igjen å kjempe for, og gode grunner for å melde seg på. Barna som har gått minst to renn, får nemlig en pokal. 

Karusellrenn organiseres av Oppegård IL sin skigruppe og det er også disse som styrer med påmeldinger. For de som ønsker å gå enda mer på ski, er det mulig å bli med å treninger. Disse foregår tirsdager og torsdager klokken 18 på Østre Greverud.

THE RIDENGS: Skiskytterne har brødrene Bø, skilandslaget har en haug med Weng og her i Oppegård har vi Rideng x 2, henholdsvis Emilie og Julie Rideng.

 

Powered by Labrador CMS