ØSTRE GREVERUD: I fjor badet det populære arrangementet i sol. I år blir det trolig ikke fullt så fint.

Duket for både «Kollen-brøl» og barneskirenn på Greverud

Det blir både blæselag, bjeller, jubelbrøl og upåklagelige løyper når Skiforeningen Sørmarka inviterer til Barnas Holmenkolldag på Greverud. 

Publisert

Barnas Holmenkolldag har sterke og stolte tradisjoner på Greverud og er tradisjonelt det største, lokale arrangementet av Barnas Holmenkolldag som ikke er i Holmenkollen. 

Leder for Skiforeningen Sørmarka, Svein Skrattalsrud, sier til Oppegård Avis at de har hatt opptil 1000 barn på arrangementet. 

– Vi har på det meste vært nærmere 1000 barn, men i år har vi kun fått tildelt 600 premier, sier Skrattalsrud til Oppegård Avis. 

Fjorårets arrangement ble en braksuksess med flott vær. Været til helgen lover nok ikke like godt, men i mellom 11.00 og 13.00, da arrangementet er satt opp, er det i hvert fall ikke meldt regn. Opphold og 3-4 plussgrader er det du kan forvente deg i følge Yr.no.

Løyper fra 350 meter til 3 kilometer

Som vanlig er både harepus og bamse representert med sine respektive løyper. Harepusløpypa teller 350 meter, bamseløypa teller 1,8 kilometer og for de sprekeste barna er det mulig å gå den lengste løypa på hele 3 kilometer. 

Veiledende alder er fra 3 til 12 år, men det er kun veiledende. Det er ingen øvre eller nedre aldersgrense. Alle får premie. 

I pressemeldingen fra Skiforeningen skriver de også at de tilbyr utlån av utstyr til alle som ikke har selv. 

BLI DET LETT? – Dæm har itj sjans! Det e så lett! Barneskirenn!, sa Northug etter et «barneskirenn» i Japan i 2007. Tiden vil vise om harepus og bamsefar gjør løypene tøffe nok i år, eller om det blir for lett.

Lover ordentlig Kollen-stemning

Langhus Blæselag har stilt opp på dette arrangementet de siste årene og har skapt skikkelig Kollen-stemning hver gang. De stiller også i år med sine beste musikanter.

– Vi håper at så mange som mulig vil komme og bidra til å skape liv og røre rundt løypa. Ta med godt humør, kubjeller og flagg, og hei frem barna i sporet. Kanskje har vi en ny Klæbo eller Weng blant dem?, sier Skrattalsrud til Oppegård Avis. 

– Oppegård ILs skigruppe vil stille med kiosk for kjøp av forfriskninger. I tillegg settes det ut bålpanner for fri bruk på toppen av skileiken, så ta med grillmat og kos dere ute, oppfordrer Skrattalsrud til. 

I området på baksiden av låven, finner du skileikområdet. Her kan man kose seg med hopp, slalom, kulekjøring og annen moro. Skiforeningen stiller med instruktører hvis noen trenger veiledning til å finjustere utforteknikken eller telemarksnedslaget. 

Snøkongen lover gode løyper

De som ser ut av vinduet i dag, ser kanskje ikke det det aller beste skiværet, men kommunens store snøkonge, Terje Martinsen, som er ansvarlig for løypenettet, lover solide løyper. 

– Det er masse snø på Greverud og selv om det kommer litt regn vil ikke det påvirke løypene i stor grad. Alt blir kjørt opp, så arrangementet kommer til å bli kjempebra. 

– Jeg tenker at det kommer til å bli påskeføre. Det blir nok litt løs og sukrete snø, men sporene vil holde godt. Også i marka der hvor det ligger veier under snøen, er det fortsatt bra med snø, så det er fult mulig å gå i marka også, sier han. 

Martinsen legger også til at det ikke preppes før etter regnværet. 

– Vi kjører ikke opp løyper igjen før vi får litt opphold. Kjører vi opp mens det regner ødelegger vi bare, men etter regnet kjører vi opp. 

GREVERUD: Slik ser værmeldingen ut for Greverud de neste dagene.
Powered by Labrador CMS